Producatorul american de carne Smithfield Foods Inc., proprietarul fostului Comtim, a anuntat preluarea rivalului Premium Standard Farms Inc. pentru o suma de aproximativ 674 milioane dolari in actiuni si numerar
Conform acordului convenit de cele doua firme, fiecare actiune Premium Standard Farms va fi convertita in 0,678 actiuni Smithfield plus 1,25 dolari in numerar. Oferta reprezinta o prima de aproximativ 20,07 dolari fata de valoarea inregistrata vineri seara de actiunile Premium Standard. in plus, Smithfield va prelua aproximativ 117 milioane dolari din datoriile Premium Standard.

Pentru derularea tranzactiei, Smithfield a anuntat ca va emite 21,9 milioane noi actiuni, subliniind ca oferta sa a primit aprobarea firmei ContiGroup Cos., care controleaza aproximativ 38,8 procente din Premium Standard Farms. Potrivit Rompres, tranzactia va fi incheiata in primul trimestru al anului urmator. Smithfield a informat ca toate facilitatile de productie operate de Premium Standard vor functiona in continuare, cel putin la nivelul actual de productie.

Smithfield este cel mai mare producator de carne de porc si al cincilea producator de carne de vita de pe piata americana, inregistrand venituri anuale de 11,6 miliarde dolari. Smithfield a investit masiv in Europa de Est, in special in Polonia si Romania, avand intentia de a inaugura o fabrica de procesare a carnii in Romania in toamna acestui an.

In prezent, investitiile Smithfield in Romania constau in doua unitati operationale gestionate separat - noul Comtim, care detine fermele de productie a suinelor destinate sacrificarii, si Smithfield Procesare, care va produce si comercializa produse din carne de porc de inalta calitate pentru piata interna si pentru export.

Recent, presedintele director general de la Smithfield, C. Larry Pope, a estimat ca dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, Smithfield Foods va inregistra o crestere a veniturilor pe piata romaneasca, avand in vedere ca de la acea data consumatorii romani vor fi obligati sa cumpere carnea produsa la nivel local, in timp ce in prezent Romania importa peste 50 de procente din carnea destinata consumului.

Pana in 2010 Smithfield intentioneaza sa investeasca peste 850 de milioane dolari in Romania, la acea data compania intentionand sa creasca si sa sacrifice peste patru milioane de porcine pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri