Preturile petrolului se indreapta luni spre 28 de dolari pe baril, continuand evolutia descendenta, pe fondul ingrijorarii investitorilor ca majorarea exporturilor de catre Iran, ca urmare a ridicarii embargoului occidental, va accentua supraoferta din piata, transmite MarketWatch.

La bursa din New York, petrolul cu livrare in februarie este cotat in scadere cu 1,2%, dupa ce a coborat cu pana la 2,5%, la 28,67 dolari pe baril, pe platforma electronica Globex , conform Mediafax.

Pretul titeiului Brent, de referinta la Londra, a coborat cu pana la 2,7%, la 28,14 dolari pe baril, iar in timpul noptii a atins 27,67 dolari pe baril.Piata americana de actiuni si obligatiuni este inchisa luni pentru sarbatoarea Martin Luther King, dar contractele pentru petrol sunt tranzactionate pe platforma Globex.

Perspectiva ca Iranul sa reia exporturile a ingrijorat investitorii in contractele futures, acestea pierzand peste o cincime din valoare de la inceputul anului, coborand sub 29 de dolari pe baril pentru prima oara in ultimul deceniu.Analistii considera ca preturile titeiului ar putea cobori la 25 de dolari pe baril, sau chiar mai mult, in urmatoarele saptamani.

Sursa foto: Shutterstock / Oil Refinery

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri