Fuziunea GDF-Suez din Franta va determina concedierea a 20.000 de angajati si pierderea a 21% dintre contractele pentru gaz ale GDF in Franta, potrivit unui raport prezentat, vineri, de catre sindicate, ale caror concluzii au fost denuntate de conducerea celor doua grupuri.
Acest raport a fost publicat pe fondul dezbaterii actuale din Parlament, a unui proiect de privatizare a GDF, premergator fuziunii cu Suez. Cabinetul independent Alpha, care a realizat acest raport in numele a patru sindicate ale GDF, a estimat o diminuare "cu 10% a numarului de salariati, pana in 2010, ceea ce se materializeaza in concedierea a 20.000 de angajati", a declarat delegatul sindicatului Forta Lucratoare, Philippe Taurines, informeaza NewsIn.

Conducerea GDF a reactionat imediat si a contestat, in cadrul unui comunicat, "ansamblul datelor divulgate de anumite sindicate, al caror caracter fantazist are ca unic obiectiv crearea unui sentiment de spaima in jurul proiectului care exista pentru GDF si pentru Suez".

GDF "a subliniat ca dispune de un proiect de dezvoltare, de unul de crestere a investitiilor sale si ca proiectul fuziunii cu Suez, care este format pe o baza echilibrata, va fi unul generator de locuri de munca", se mai preciza in cadrul comunicatului GDF. "Consideram complet neadevarate aceste informatii ale sindicatelor", a replicat purtatorul de cuvant al Suez."Suez dispune de o politica de creare a unui numar de la opt mii la noua mii de locuri de munca anual, in Franta, respectiv a 1.000 de locuri de munca pe an", a adaugat acesta.

Purtatorul de cuvant al acestei companii a declarat ca aceasta politica nu numai ca va fi mentinuta dupa fuziune, dar va fi si consolidata. Suez si GDF , care si-au transmis, in seara zilei de miercuri, raspunsurile catre Comisia Europeana, pentru problemele de concurenta ridicate de proiectul de fuziune, au propus sa cedeze aproximativ 10% din volumele de gaz ale noului grup.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri