Un pilot al companiei Lufthansa a evitat coliziunea avionului de pasageri Airbus A380 cu o drona, care zbura in apropierea aeroportului international din Los Angeles, la doar 61 de metri deasupra aeronavei, scrie Reuters.

Potrivit datelor transmise de Administratia Federala a Aviatiei (FAA), o drona a trecut la doar 61 de metri deasupra avionului de pasageri Airbus A380, operat de compania Lufthansa, care se afla la o altitudine de 152 de metri in timpul procedurilor de aterziare pe aeroportul international din Los Angeles, noteaza News.ro.

Echipajul zborului Lufthansa nu au intreprins manevre de evitare a dronei si au aterizat in siguranta la cateva minute dupa. Legislatia americana interzice utilizarea dronelor la o inaltime mai mare de 122 de metri si la mai putin de 8 kilometri de un aeroport fara contactarea prealabila a controlorilor de trafic aerian. De asemnea, dronele nu se pot apropia de alte avioane, evenimente sportive sau grupuri mari de oameni.

Administratia Federala a Aviatiei a primit, in ultimii doi ani, 42 de rapoarte privind drone care survoleaza la o inaltime nesigura aeroportul international din Los Angeles, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Statele Unite. In ultimii doi ani, aproape 200 de piloti au reclamat intalniri apropiate cu drone in aer, care ar fi putut sa se transforme in tragedii, doar in statul California. De asemenea, FAA a impus inregistrarea dronelor, detinute de persoane care au cel putin 13 ani, pe o platforma online guvernamentala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri