Premierul britanic Theresa May nu va cere aprobarea Parlamentului inainte de a declansa oficial procedurile de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, scrie sambata Daily Telegraph.

Theresa May nu le va oferi oponentilor ei sansa de a amana retragerea si s-a consultat cu avocati, potrivit carora are dreptul sa activeze Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona fara un vot in Parlament, potrivit News.ro.

Potrivit cotidianului conservator, majoritatea celor 650 de parlamentari s-au declarat in favoarea ramanerii Regatului Unit in UE. Ei sustin ca, din moment ce referendumul nu are caracter legal obligatoriu, alesii ar trebui sa revizuiasca votul inainte de demararea procesului. In plus, membri ai Partidului Laburist, de opozitie, au sugerat ca procesul ar putea fi supus chiar la un al doilea referendum, iar o firma de avocatura a demarat deja o procedura legala in acest sens.

Majoritatea britanilor au votat pentru iesirea din UE pe 23 iunie, dar Theresa May a declarat ca nu va invoca Articolul 50, ce va lansa procesul oficial de Brexit, care ar urma sa dureze doi ani, inainte de finalul acestui an. Intre timp, Guvernul de la Londra va pregati strategia de iesire. Impactul economic al Brexit nu este clar, pentru ca, in afara de o depreciere cu peste 10% a lirei sterline fata de alte monede, semnalele sunt, deocamdata, impartite.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri