Agentia de evaluare a riscurilor Standard & Poor's (S&P) a coborat ratingul suveran pe termen lung al Letoniei la BBB+, de la A-, cu perspectiva negativa, din cauza riscurilor unei aterizari fortate a economiei.

"Coborarea ratingului reflecta estimarile noastra ca planul anti-inflationist adoptat recent de guvernul Letoniei va influenta foarte lent cresterea rapida a deficitului de cont curent si a datoriei externe", a spus, potrivit NewsIn, un analist pentru credite de la Standard & Poor's, Eileen Zhang..

Eileen Zhang a spus ca planul guvernamental pentru temperarea presiunilor inflationiste va genera doar un proces de ajustare, care are potentialul de a fi mai daunator decat o abordare de politica economica mai adecvata.

Guvernul leton a sustinut in martie un plan pentru temperarea presiunilor inflationiste. in Letonia sunt cele mai accentuate presiuni inflationiste din statele baltice. S&P si celelalte mari agentii de rating, Moody's si Fitch au subliniat recent riscurile privitoare la o supraincalzire a economiilor din statele baltice, mai ales a economiei Letoniei.

Letonia s-a confruntat in februarie cu temeri privitoare la devaluare, iar banca centrala a Letoniei a cheltuit peste 10% din rezervele monetare ale tarii, ca sa protejeze culoarul de 1% in care moneda nationala a Letoniei fluctueaza fata de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri