American International Group Inc. (AIG) a raportat majorarea profitului inregistrat in al doilea trimestru al 2007, cresterea primelor obtinute din asigurarile de viata si proprietati contracarand rezultatele slabe obtinute de divizia sa de credite de larg consum, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Cea mai mare companie de asigurari din lume a incercat sa calmeze nervozitatea de pe piata privind expunerea sa la piata creditelor impotecare, insa anumiti analisti sunt in continuare ingrijorati de aceasta expunere.

Profitul net inregistrat de AIG in al doilea trimestru al 2007 a crescut pana la 4,28 miliarde dolari, sau 1,64 dolari pe actiune, depasind cu mult performanta obtinuta in aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul net s-a ridicat la 3,19 miliarde dolari, sau 1,21 dolari pe actiune.

"Toata lumea este atenta la expunerea grupului pe piata creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, si performantele nu au fost bune", a declarat un analist al companiei Morningstar, Matt Nellans.

AIG a precizat ca divizia sa de garantii ipotecare a afisat o pierdere operationala inainte de plata taxelor de 78 milioane dolari in al doilea trimestru al anului curent, comparativ cu cele 110 milioane de dolari profit inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul AIG, care ofera o gama larga de asigurari comerciale, de proprietate si de viata, a precizat ca profitul total ajustat s-a ridicat la 4,63 miliarde dolari, sau 1,77 dolari pe actiune.

Analistii chestionati de Reuters se asteptau, in medie, la un profit de 1,62 dolari pe actiune.

In aceeasi perioada a anului trecut, grupul cu sediul la New York afisase un profit total ajustat de 4,16 milioane dolari, sau 1,58 dolari pe actiune.

"Nu vedem pierderile devastatoare la care se asteptau anumite persoane", a declarat un analist al A.G. Edwards, Paul Newstone. "Rezultatele au fost chiar mai bune decat se astapta", a continuat acesta.

Contracarand rezultatele mai slabe ale diviziei de sa credite de larg consum, profitul obtinut de divizia sa asigurari de proprietate si in caz de accidente a crescut cu 30% pana la 1,98 miliarde dolari, iar divizia sa de asigurari de viata a inregistrat o majorare a profitului operational de 14%, pana la 2,9 miliarde dolari.

Profitul obtinut de divizia sa de asigurari de viata a crescut cu 5%.

Rezultatele financiare au inclus un profit net de 398 milioane dolari obtinut prin vanzarea unei parti a diviziei de investitii a AIG catre grupul Blackstone Group LP.

Societatea de asigurari AIG Romania a fost infiintata in 1994. Grupul American Insurance Group (AIG) este prezent Romania prin compania de asigurari generale AIG Romania, asiguratorul de viata AIG Life si fondul de investitii AIG New Europe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri