Banca centrala a Japoniei a anuntat ca va injecta in piata bancara un total de 4.000 miliarde yeni (30 miliarde euro), ce va constitui cea mai puternica interventie de urgenta in piete, relateaza AFP, citat de NewsIn.
Banca centrala a Japoniei (BoJ) a actionat in trei timpi, oferind dimineata doua transe de cate 1.000 miliarde yeni si o transa de 2.000 miliarde yeni dupa-amiaza, pentru a raspunde nevoii de lichiditate a bancilor.

BoJ a intervenit in piata pentru a 17-a sedinta consecutiv si este prima data de la inceperea crizei financiare cand injecteaza o suma atat de mare intr-o singura zi. Primele transe de lichiditate oferite joi, ce cate 1.000 miliarde yeni, au fost subscrise integral.

Bancile au solicitat un total de 2.630 miliarde yeni in prima transa, cu scadenta pe 14 octombrie, cu o dobanda medie de 0,749%. Pentru a doua transa, cu scadenta la 15 octombrie, cererea s-a ridicat la 3.038,5 miliarde yeni, iar dobanda medie este de 0,756%.

Rezultatele celei de-a treia transe oferite urmeaza sa fie anuntate ulterior de catre banca centrala. BoJ a refuzat miercuri sa se alature planului de coborare simultana a dobanzii de referinta, desfasurat de sase mari banci centrale, printre care Banca Centrala Europeana si Fedral Reserve, exprimandu-si sustinerea pentru aceasta initiativa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri