Federal Reserve a anuntat ca se va alatura altor patru banci centrale pentru a oferi lichiditati in valuta straina companiilor financiare din Statele Unite.
Liniile de schimb, care vor functiona pana in 30 octombrie, pun la dispozitie 30 de miliarde lire sterline, 80 de miliarde euro, 10.000 de miliarde de yeni si 40 de miliarde franci francezi, informeaza NewsIn.

Federal Reserve a incheiat acorduri cu Bank of England, Banca Centrala Europeana, banca centrala a Japoniei si banca centrala a Elvetiei.

Fed stabilise anterior linii de schimb cu alte 14 banci centrale, pentru ca acestea sa aiba dolari americani pentru imprumuturi in pietele interne. Primele linii de schimb au fost create in decembrie 2007.

Initiativa Fed vine in contextul in care Trezoreria Statelor Unite a anuntat in martie un plan prin care va aloca pana la 1.000 miliarde dolari pentru cumpararea de active toxice, pentru sprijinirea unui sistem financiar care “inca incearca sa isi revina”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri