Cea mai mare banca portugheza listata la bursa, Millennium bcp, va vinde 95% din actiunile diviziei sale din Turcia, Millennium Bank AS, catre Credit Europe Bank pentru aproximativ 62 milioane euro.
Banca a anuntat ca acordul, care este un rezultat al strategiei deja anuntate de banca de a se axa pe pietele prioritare din Portugalia, Angola si Polonia, reprezinta un castig de capital inainte de taxare de 5,4 milioane euro. Acesta ar urma sa aiba un impact pozitiv asupra ratelor capitalului bancii, scrie NewsIn.

Millennium BCP va pastra deocamdata 5% din capital, dar a convenit cu Credit Europe Bank un mecanism de vanzare pentru un pret de actiune cel putin egal cu pretul agreat pentru tranzactia majoritara.

Grupul Millennium este prezent si in Romania prin Millennium Bank, care si-a inceput activitatea in octombrie 2007. In prezent, Millennium Bank are 74 de unitati in Romania, care se adreseaza atat populatiei, cat si companiilor.

Credit Europe Bank face parte din grupul turc FIBA si este prezent si in Romania prin Credit Europe Bank, fosta Finansbank Romania. Credit Europe Bank avea in octombrie o retea de 98 de sucursale si agentii in Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri