Moneda unica europeana continua astazi dimineata tendinta de depreciere in fata dolarului american, atingand un nivel minim din mai 2009, de aproape 1,34 dolari, pe fondul incertitudinilor legate de modul in care liderii UE vor rezolva criza Elena.
In jurul orei 7:00 GMT (9:00, ora Romaniei), euro era cotat cu 1,3429 dolari, fata de 1,3496 dolari marti seara. Dimineata devreme, in jurul orei 7:10, ora Romaniei, euro a atins o cotatie de 1,3407 dolari, cotatie minima din 8 mai 2009, conform NewsIn.

In fata monedei japoneze, euro era de asemenea pe o panta de depreciere, fiind cotat dimineata cu 121,59 yeni, comparativ cu 122,04 yeni ieri seara.

Dealerii din piata sunt prudenti inainte de reuniunea de joi si vineri a liderilor Uniunii Europene, de la Bruxelles, la care criza bugetara a Greciei se va afla in centrul dezbaterilor, chiar daca tema anuntata este strategia economica a UE pe urmatorii 10 ani.

Potrivit ultimelor relatari ale presei europene, liderii UE ar fi aproape de un compromis ce presupune un mecanism de sustinere a Greciei impreuna cu Fondul Monetar International (FMI).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri