Banca Mondiala estimeaza pentru acest an o crestere economica globala de 3,1%, in conditiile in care in ianuarie estima un avans de 2,7%, dar a avertizat ca nu toate riscurile au scazut, relateaza Bloomberg.
"Estimarile recente arata in prezent un proces de recuperare la nivel mondial, iar pericolul cel mai mare a trecut deja", a declarat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, in cadrul unei intalniri cu comisia consultativa a Fondului Monetar International consultative, scrie NewsIn.

"Dar este prea devreme pentru a declara victoria", deoarece procesul de recuperare care se desfasoara in prezent ar putea pierde in continuare din avans, considera el.

Printre punctele slabe se numara sustenabilitatea fiscala din unele tari avansate, somajul si "importante capacitati de rezerva", a spus el. Unele tari in curs de dezvoltare sunt "sub presiune financiara grava", intrucat cererea din tarile industriale ramane slaba, a explicat Zoellick.

Cresterea estimata de Banca Mondiala pentru 2011, de 3,3%, ar putea fi "de cel putin 2,5% si de cel mult 3,5%", a precizat el.

Actionarii Bancii Mondiale urmeaza sa decida cu privire la cresterile de capital care ar urma sa genereze 5 miliarde dolari pentru institutia de combatere a saraciei. Zoellick a declarat ca are nevoie de mai multe fonduri pentru a nu fi nevoit sa taie din imprumuturile unor tari, de la Thailanda la Pakistan, care se bazeaza pe Banca Mondiala in ce priveste finantarea unor proiecte, de la construirea de drumuri si centrale electrice la programe de educatie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri