Procurorii si politistii ai Parchetului Curtii de Apel efectueaza mai multe perchezitii la persoane care sunt suspectate de evaziune fiscala, inclusiv la domiciliul lui Iulian Surugiu, liderul Sindical National al Agentilor de Politie, conform News.ro

Potrivit Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, politistii, sub coordonarea procurorilor, fac 45 de perchezitii, in Bucuresti si in judetele Ilfov si Giurgiu, fiind ridicate documente contabile si inscrisuri de la sediul social al unor firme si de la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala.

Una dintre perchezitii are loc la locuinta lui Iulian Surugiu, liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie, au declarat surse judiciare.

Conform Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, in perioada 2009 – 2013, in contabilitatea mai multor societati comerciale active, avand ca principale obiecte de activitate constructii, comert cu materiale feroase si comert imbracaminte-incaltaminte, au fost inregistrate achizitii/prestari de servicii fictive, provenind de la zece firme "fantoma" infiintate in acest sens.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ opt milioane de lei (aproximativ 1,8 milioane de euro), reprezentand impozit pe profit si TVA de plata. In acest dosar, sunt vizate 28 de persoane, urmarite penal pentru evaziune fiscala, respectiv complicitate la evaziune fiscala, in cazul acestora fiind emise 28 de mandate de aducere pentru a se prezenta la audieri.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri