Obisnuit ca in trecut, cand mergeam in vacante sa iau dupa mine harti cu obiectivele turistice, cu rutele sau pur si simplu sa car dupa mine foarte multe hartii cu diferite ponturi sau informatii turistice de prin hotelurile prin care am fost cazat sau camera foto voluminoasa, ori alte accesorii mai mult sau mai putin utile, de acest lucru pot fi mandru ca am scapat, dupa ce am decis ca in scurta vacanta petrecuta in Spania sa ma folosesc exclusiv de smartphone.

Companionul meu in vacanta din Barcelona a fost noul Samsung Galaxy S6 Edge Plus, un smartphone pe care la prima vedere cand l-am vazut mi s-a parut extrem de incomod, ciudat si masiv, dar care pe parcurs s-a dovedit extrem de util.

Sunt convins ca nu exista niciun smartphone “perfect”, lucru pe care i-l pot reprosa si lui Samsung Galaxy S6 Edge Plus, dar la mijloc este si o chestiune de gust, de obisnuita si de adaptabilitate. Pentru mine, ca utilizator de Nexus 5, trecerea la un ecran mai mare, cu mult mai luminos, mai contrastant si calitativ a fost ca un upgrade puternic de la o masina de oras, la una de lux.
Inainte de a pleca in vacanta mi-am pregatit din timp o lista de aplicatii “must-have” – asa cum este cazul MAPS.ME – care, in opinia mea, este cea mai completa si utila solutie de GPS si tracking care poate fi folosita fara Internet, aplicatia TripAdvisor (pentru destinatii si puncte de atractie), CityMaps2Go (destinatii si puncte de atractie), Tripomatic (destinatii si puncte de atractie), precum si FlightRadar24, o aplicatie pentru monitorizarea zborurilor avioanelor.

In lipsa unui sistem de GPS disponibil pe ecranele aeronavei cu care am zburat spre Barcelona, m-am folosit de sistemul de tracking al aplicatiei MAPS.ME, care, cel putin pe Galaxy S6 Edge Plus, s-a dovedit foarte precis, asta spre deosebire de Nexusul proprietate personala caruia i-a fost foarte greu sa ma gaseasca pe harta, in exact aceleasi conditii de utilizare.

In zborul care a durat circa 3 ore, o placere a fost sa urmaresc si cateva seriale pe care mi le-am copiat pe smartphone si care au facut ca zborul sa para unul foarte scurt. Imagini vii, ecran suficient de mare cat sa nu fiu nevoit sa apropii telefonul prea mult. In plus, spre surprinderea mea, dupa doua episoade a cate 50 de minute fiecare, inca mai aveam circa 80% din baterie disponibila, ceea ce este foarte bine, asta in conditiile in care luminozitatea o setasem la un nivel mai ridicat, tocmai ca sa observ de ce autonomie dispune.

Abia odata ajuns in Barcelona, smartphone-ul Samsung Galaxy S6 Edge Plus mi-a aratat ce poate. In primul rand, la aterizare, desi cu un soare foarte puternic, am fost surprins de luminozitatea ecranului de pe Edge Plus. Cred ca nu era nici la jumatate din intensitate, iar in soare se distingea foarte clar orice activitate derulam pe telefon, fie ca era vorba chiar si despre cateva directii pe harta sau orientarea pe ecran pentru a incadra corect o fotografie.

Camera foto de pe noile Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge, companionul ideal in vacanta

Fara indoiala, punctul forte al telefonului este camera foto, dar si cea video, motiv pentru care cred ca nu am gresit in niciun fel cand am decis sa ma folosesc de el timp de cateva zile cate am petrecut in orasul din Catalunia.

Inainte de vacanta am incercat pentru o perioada de timp camera foto de pe Samsung Galaxy S6 Edge Plus si mi-am dat seama ca este mult superioara comparativ cu foarte multe alte modele de telefoane inteligente de pe piata. Pentru a-mi face “viata” cat mai usoara am decis sa o pastrez exclusiv in modul AUTO pentru a fi sigur ca nu pierd prea mult timp in ajustarea sa cand am in fata un subiect de prins si tot ceea ce pot sa spun este ca s-a descurcat fara probleme.

Pe tot line-up-ul Galaxy S6 si S6 Edge (normal/Plus), sud-coreenii de la Samsung au montat acelasi modul de camera foto care face ca cele patru modele de smartphone-uri sa se descurce foarte bine in aproape orice conditii.

Camera foto cu care vine dotat Samsung Galaxy S6 Edge Plus este una de 16 MP (5312x2988 de pixeli), cu stabilizare optica de imagine, autofocus si LED flash. Din experienta pe care am avut-o pana acum cu smartphone-ul eu vad o directie clara, iar in momentul de fata nu cred ca mai exista vreun motiv ca un client sau utilizator sa se mai intereseze de camerele foto compacte, cel putin nu unul care poseda sau care doreste sa isi faca upgrade la un telefon performant si de ultima generatie.

Din pacate, camera frontala ramane inca un punct sensibil pentru acest model de smartphone, fiind extrem de sensibil la orice miscare. Desi se recomanda ca avand o camera foto de 5 megapixeli, imaginea , chiar si in conditii de lumina buna nu se ridica la asteptarile celei din spate. Astept, totusi, ziua – in care modulul foto care se regaseste in spatele telefonului sa fie similar cu cel din fata si astfel sa nu mai existe o diferenta asa de mare pentru cei care isi doresc sa faca poze de calitate chiar si in modul “selfie”.

Punctul forte al camerei foto, in opinia mea, este modulul video. Desi suporta filmare 4K, cel mai incantat am fost de posibilitatea filmarii in modul Full HD (1080p) la 60 de cadre pe secunda, ceea ce a asigurat o fluenta imaginii, similara celei din cinematografe. Sunt aproape convins ca daca as fi folosit un dispozitiv special pentru inregistrare sau un suport dedicat, chiar si un selfie-stick, filmarile ar fi iesit de milioane. Sunetul captat este foarte natural, microfonul are o sensibilitate foarte buna, iar imaginea redata este vie si naturala.

Am ramas placut impresionat de capacitatile de fotografiere ale smartphone-ului, singura observatie ar fi ca in conditii de lumina scazuta modulul foto chiar incepuse sa isi arate limitele. Este clara directia spre care tinde industria si ne vom putea astepta ca in anii urmatori camerele foto cu care vin dotate smartphone-urilor sa fie si mai performante.

Difuzorul audio cu care vine echipat Samsung Galaxy Edge Plus se comporta excelent, facand auditia muzicala sau de continut foarte buna din toate punctele de vedere.

Tot un mare plus pe care l-am remarcat acestui telefon este ca bateria de 3.000 mAh face fata cu brio si celor mai intense activitati. Folosit drept camera foto in excursie, in nicio zi nu am reusit sa epuizez bateria de pe Samsung Galaxy Edge Plus, asta desi zilnic am avut activ modul de GPS, precum si Internetul Wi-Fi sau camera foto pentru fotografiere sau filmare.

Ce nu mi-a placut, totusi, la Samsung Galaxy S6 Edge Plus

- este foarte mare si se cuprinde cu dificultate in mana;

- este alunecos, astfel ca necesita neaparat o protectie suplimentara care sa ii acopere spatele format din sticla;

- software-ul nu este chiar atat de bine optimizat, uneori aplicatiile deschizandu-se usor sacadat;

- culorile ecranului sunt mult prea saturate, astfel ca privitul in exces provoaca oboseala la nivelul ochilor;

- ecranului curbat nu ii gasesc rostul pe smartphone facand chiar dificil accesul la anumite informatii de pe display;

- este un magnet pentru amprentele digitale;

Din pacate nu am avut posibilitatea sa testez si functiile de telefonie, dar impresiile de pe Internet sugereaza faptul ca telefonul se comporta excelent in aceste situatii.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus se gaseste deja in magazinele din Romania la preturi ce se invart in jurul a 3.500 de lei. La eMAG, de exemplu, modelul pe negru are un pret de 3.500 de lei, in timp ce varianta pe auriu costa cu 100 de lei mai mult.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri