Tabloul "Arabii din Oran", de Eugène Delacroix, al carui pret estimat de specialisti este de 600.000 de euro, furat in noiembrie 2012 la Paris, a fost gasit in luna iunie la Belgrad si repatriat in Franta, saptamana aceasta, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Hotul, un sarb in varsta de 50 de ani, a fost arestat la Paris si condamnat la inchisoare in luna septembrie. Barbatul a furat aceasta panza de mici dimensiuni - 15 cm x 19 cm - la sfarsitul lunii noiembrie 2012, dintr-o galerie de arta de pe strada Saint-Honoré din Paris.

Autorul faptei a fost supus interogatoriului in cadrul unei anchete judiciare, pentru furt si tainuire in banda organizata, care, conform surselor judiciare, se specializase in "traficul cu opere de arta".

Barbatul este, de asemenea, banuit de furtul unei statuete a Victoriei Samothrace, estimata la 40.000 de euro, dintr-un magazin Lalique din Paris, cu o zi inainte de a sustrage tabloul lui Delacroix, dar si pentru furtul altui tablou, la sfarsitul lunii noiembrie 2011, tot la Paris.

Eugène Delacroix (1798 - 1863) este considerat unul dintre fondatorii miscarii romantice in pictura europeana. Artistul este cunoscut pentru tablourile de inspiratie istorica, precum "Masacrul din Chios", "Moartea lui Sardanapal" si "Libertatea conducand poporul".

Sursa foto: http://www.everypainterpaintshimself.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri