Se dezmorteste economia? Vom mai avea medici in Romania peste 10 ani? Care sunt meseriile la mare cautare anul viitor? Aflati raspunsurile la toate aceste intrebari din lista propunerilor cu cele mai importante subiecte tratate astazi de presa de business.
"Apar semne de dezmortire a economiei", titreaza Ziarul Financiar, care se intreaba totodata si cat de solide sunt acestea. "Prima tranzactie de 100 mil. euro din martie 2008 incoace, revenirea vanzarilor de camioane sau mentinerea exporturilor pe plus de 26% sunt semnale ca economia poate reintra pe crestere in 2011".

In 2021 Romania nu va mai mai avea medici, daca se pastreaza ritmul iesirilor si intrarilor din sistem din ultimii doi ani. Afla dintr-o analiza Money.ro care este tendinta migratiei medicilor si cum va afecta el sistemul medical din Romania in urmatorii ani.

"Cum arata Romania de ziua ei" scrie Financiarul, intr-un articol-retrospectiva despre ce s-a realizat si mai ales ce nu s-a realizat in ultimii 21 de ani de la Revolutie. "Economia romaneasca a ramas in recesiune, singura din UE, cu exceptia Greciei. Doar trei investitii de interes national au fost demarate din 1990 incoace: un stadion si doua autostrazi".

"CE: Romania continua sa fie afectata de problema recurenta a arieratelor", scrie Bursa, intr-un material despre datoriile Guvernului catre sistemul sanitar.

Capital.ro scrie ca dezvoltatorii imobiliari spun despre programul "Prima Casa 3" ca este un pretext de marketing si atat. "Bancile au inceput sa adopte tehnici de autoaparare pentru a-si spala imaginea in raport cu clientii care le invinovatesc de blocajul in economie".

"Absorbia banilor UE, mult mai slaba ca-n 2009", ne informeaza Jurnalul national, citandu-l pe Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale.

Evenimentul Zilei anunta ca "Transporturile scot la mezat autostrazi de 1,3 milirde de euro". Astfel, potrivit articolului, Compania de Drumuri va publica pana pe data de 5 decembrie anunturile de licitatie pentru trei tronsoane de autostrada.

Jurnalistii de la Gandul au aflat ce meserii se cauta in 2011. "Dupa 20 de ani, Romania are nevoie din nou de ingineri".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri