Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (FP), spune ca nu mai are in vedere achizitii de actiuni sau alte active la Fondul Proprietatea, atat timp cat discountul fata de valoarea activelor nete (VAN) ramane unul ridicat.
Declaratia lui Konieczny vine in contextul in care fondul american de hedging Elliot Associates, cel mai mare actionar al FP, a cerut si obtinut aprobarea unei strategii de vanzare a activelor Fondului Proprietatea, in vederea reducerii acestui decalaj.

Intrebat daca in perioada urmatoare va face achizitii de actiuni sau daca in schimb se va concentra doar pe vanzarea activelor, asa cum Elliot a si cerut, Greg Konieczny a declarat:

"Pana nu reducem discountul fata de VAN nu planuim alte achizitii. Vom cumpara alte actiuni atunci cand discountul ajunge la un nivel corect. Asta nu inseamna ca Fondul se lichideaza; vom mai cumpara actiuni insa acum alegerile sunt destul de limitate, mai ales daca ne uitam doar la companiile deja listate, sau care urmeaza sa fie listate", a spus managerul FP.

Konieczny nu a dorit sa precizeze care este nivelul discountului fata de VAN pe care il considera corect pentru Fondul Proprietatea.

Managerul Fondului spera ca in acest an sa fie finalizata cel putin o tranzactie cu actiunile uneia dintre companiile de electricitate pe care FP a anuntat deja ca le scoate la vanzare.

"Avem ceva interes pentru aceste pachete si speram ca in 2012 an sa anuntam si prima tranzactie. Avem si vom avea discutii cu statul roman cu privire la vanzarea acestor companii de electricitate. Suntem deschisi sa gasim o strategie comuna si chiar sustinem planurile de listare ale subsidiarelor Electrica, de exemplu", a declarat Konieczny.

Conducerea Fondului Proprietatea a anuntat in martie ca vrea sa vanda actiunile detinute la mai multe companii nelistate din domeniul energiei, valoarea de piata a acestora fiind estimata la 527,6 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri