Producatorul de utilaje industriale AAGES Targu Mures va lansa joi, 8 iunie, o oferta publica initiala (IPO) a carei valoare ar putea ajunge la maxim 5,9 mil. lei.

Astfel, in perioada 8-21 iunie investitorii vor putea sa subscrie actiuni AAGES la preturi cuprinse intre 3,15 si 3,9 lei/actiune, ceea ce inseamna ca valoarea de piata a companiei ar putea sa varieze intre 31,5 mil. lei si 39 mil. lei.

Prin oferta intermediata de brokerii de la Goldring, actionarii AAGES vor scoate la vanzare 15% din titlurile companiei.

Societatea din Targu-Mures isi anuntase intentia de listare la inceputul anului, insa ASF i-a cerut consolidarea situatiilor financiare avand in vedere ca aceasta avea detinere de 50% la o alta companie din grup.

AAGES a avut un profit net de 3,18 mil. lei anul trecut, cu 30% sub nivelul de 4,5 mil. lei inregistrat in 2015.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri