Ministerul Energiei a cerut Romgaz (SNG) sa distribuie 750 mil. lei, sub forma de dividende suplimentare, Consiliul de Administratie al societatii urmand sa convoace Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pentru a discuta aceasta propunere.

Daca ar fi aprobat, dividendul brut ar ajunge la 1,945 lei/actiune, echivalentul unui randament de 6,2%, avand in vedere cotatia inregistrata pe Bursa de Valori Bucuresti de titlurile SNG la scurt timp dupa anuntul oficial.

Actiunile Romgaz au scazut la startul sedintei de vineri, in linie cu tendinta generala din piata, insa dupa anuntul privind propunerea statului acestea au revenit pe plus, urcand cu 1,6%, pana la 31,3 lei/actiune.

Romgaz a distribuit deja in acest an un dividend brut de 3,82 lei/actiune (randament 12,2% la preturile actuale).

Producatorul de gaze naturale si-a marit profitul net cu 41,1% in primul semestru din 2017, impulsionat de revenirea consumului de gaze naturale. Compania de stat a inregistrat un castig net de 868 mil. lei in prima jumatate a acestui an, comparativ cu 615 mil. lei in perioada similara din 2016. Evolutia a fost pozitiva si la nivel trimestrial, profitul Romgaz in T2 2017 fiind in urcare cu 158% fata de T2 2016.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri