Bursa a incheiat o saptamana cu o evolutie lateral, usor creascatoare. Volatilitatile si volumele reduse sunt principalele caracteristici ale pietei din ultimele saptamani. Nici pe viitor nu sunt asteptate schimbari importante de directive, stirile cu aceasta forta fiind inca departe de BVB.
Evolutia Bursei de Valori Bucuresti de saptamana trecuta a avut o tenta usor pozitiva pe bursa. Investitorii manifesta prudenta la cumparare, conentrandu-se punctual pe anumiti emitenti.

Cata vreme contextul intern si extern ramane neutru, pozitia generala din piata este de asteptare.

“Saptamana trecuta mizam in continuare pe un scenariu de prelungire a perioadei de evolutii in range sau de conturare a unei directii pozitive pe bursa, generate de un sentiment de nervozitate acumulata dupa o lunga perioada de asteptare. Dupa inca cinci sedinte de tranzactionare nu putem trage foarte multe concluzii despre o directie a bursei si sa spunem mai mult decat saptamana trecuta”, explica analistii Intercapital Invest, in raportul saptamanal.

Valoarea totala tranzactionata cu actiuni a crescut cu 75% saptamana trecuta, fiind de 107,25 milioane lei. Din aceasta, 23% reprezinta tranzactii realizate pe actiunile din indicele BET, 22% pe cele cinci societati financiare. Tranzactiile cu obligatiuni au insumat 5,57 milioane lei, 5% din total.

Indicii Bursieri au avut evolutii mixte, cuprinse intre -0,59% pentru BET-NG sau plus 1,40 pe BET-FI.

SOCEP (SOCP) a consemnat o crestere de 72,17% in ultima saptamana iar UCM Resita (UCM) si OIL Terminal (OIL) au inregistrat aprecieri de 50,4% respectiv 23,72%. Ce-a mai mare depreciere a fost inregistrata de COMCM Comstanta, cu -27,24% si Siretul (SRT), -12,92%.


Ce urmeaza pentru Bursa?

In raportul Puls Capital, analistii Intercapital vorbesc de un context intern incapabil sa dea o directie pozitiva bursei romanesti cel putin pana la finalul anului, existand putine sanse sa asistam la imbunatatire/schimbare de perspective pentru indicatorii macroeconomici sau in ceea ce priveste rezultatele financiare ce vbor fi raportate.

Singurele catalizatoare interne ale unor vremuri mai bune la bursa sunt listarea Fondului Proprietatea (asteptat pentru inceputul anului viitor), majorarea pragului de detinere la SIF (mai greu de anticipat pentru acest an) sau un potential fundamental de crestere a indicilor externi cu 6-7%.

“Avand in vedere aceste lucruri, principalul reper pentru BVB ramane evolutia burselor externe, Astfel, pana la finalul anului in curs mai putem spera la o apreciere de 10-15% pe indicele BET. Singura necunoscuta este momentul in care se va intampla. Putem avea acum o iesire din range pe pietele externe si o apreciere pana la perioada de raportari pentru al treilea trimestru sau o evolutie in range pana la raportari si aprecieri spre finalul anului. Pentru ultimul scenariu ramane de vazut insa si cum vor fi rezultatele pe trimestrul 3.”, se mai arata in raport.

Saptamana trecuta s-au remarcat titlurile Bursei de Valori Bucuresti, care au testat nivelul de 40 lei/actiune, fata de pretul de inchidere de 24,5 lei din prima zi de listare. De la listare, ctiunea BVB a adus unul din cele mai bune randamente de pe bursa.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri