Constitutia Romaniei contine unele "modificari care nu s-au dovedit cele mai fericite, dupa cum exista si texte care au permis interpretari fortate, dincolo de spiritul actului fundamental", transmite presedintele ales Klaus Iohannis de Ziua Constitutiei.

”Tocmai de aceea procesul de revizuire a Constitutiei, de modernizare si clarificare trebuie desavarsit in perioada urmatoare, iar modificarile vor avea rolul de a o face mai puternica, de a construi un edificiu statal mai eficient, de a intari statul de drept, dar si libertatile cetatenesti”, adauga presedintele ales, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a transmis la randul sau un mesaj, in care a precizat ca isi doreste modificarea Constitutiei, inclusiv reducerea numarului de parlamentari, in vederea remodelarii vietii politice, sociale si economice.

Respectul fata de Constitutie ”priveste nu doar textul legii fundamentale si conformarea fata de acesta in toate actiunile si deciziile”, se remarca in mesajul lui Iohannis, care considera ca ”spiritul Constitutiei” trebuie sa fie un reper permanent, care se regaseste ” in principii precum separarea puterilor in stat, domnia legii, respectarea drepturilor cetatenilor”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri