Omul de afaceri Ovidiu Sandor, care a dezvoltat, prin intermediul ModaTim Investment, proiectul de birouri City Business Centre din Timisoara, a iesit din actionariatul companiei, actiunile fiind preluate de o firma din Olanda, potrivit datelor din Monitorul Oficial.
Transferul actiunilor a fost aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor ModaTim pe data de 18 octombrie, in termenii si conditiile primite de dezvoltator pe 22 iulie, se mai arata in anuntul din Monitorul Oficial. In prezent, peste 99,99% din actiunile ModaTim Investment, dezvoltatorul proiectului City Business Centre, sunt detinute de compania MTINV Holding, inregistrata in Olanda, timisoreanul Ovidiu Sandor avand mai putin de 0,01% din actiuni.

In urma cu cateva saptamani, surse citate de Mediafax spuneau ca fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI), cel mai activ investitor imobiliar din piata locala, negociaza achizitia complexului de birouri City Business Centre Timisoara, tranzactia fiind estimata la 40 milioane euro.

Valoarea tranzactiei ar putea fi insa mult mai mare, in contextul in care doar pentru cele trei cladiri finalizate Sandor estima pentru anul in curs venituri de 4 milioane de euro, iar randamentele din piata de investitii sunt estimate la 8% pentru spatiile de birouri.

Reprezentantii NEPI nu au confirmat tranzactia, spunand doar ca ar fi anuntat o astfel de tranzactie pe bursa, fondul de investiitii fiind listat la Bursa de Valori Bucuresti, precum si pe bursele din Johannesburg (Africa de Sud) si Londra.

Nici Ovidiu Sandor nu a comentat informatia privind iesirea sa din actionariatul ModaTim, dupa ce in urma cu cateva saptamani a negat vanzarea, potrivit Mediafax.

Pana in prezent, Ovidiu Sandor a finalizat trei cladiri de birouri, cu o suprafata inchiriabila de 25.000 mp, proiectul City Business Centre urmand sa totalizeze cinci cladiri, cu 43.000 mp. In luna mai, Sandor a inceput constructia celei de-a patra cladiri de birouri, care va avea o suprafata inchiriabila de 9.500 mp si va fi livrata in iunie 2012, dupa o investitie de 11 milioane de euro.

Pe piata spatiilor de birouri, NEPI a preluat la finalul anului trecut cladirea de birouri Floreasca Business Park. La inceputul anului, Martin Slabbert, CEO al NEPI, spunea ca nu nu exclud achizitiile de birouri in orase secundare din tara, insa un impediment pentru acest lucru il reprezinta fondurile de pensii, care se numara printre investitorii NEPI si care prefera sa detina cladiri in capitale de tara.

“Nu avem limita de buget, putem cumpara orice, insa intotdeauna filozofia noastra este sa nu cumparam un proiect secundar, intr-o zona mai putin buna sau de o calitate indoielnica”, declara Slabbert.

Daca NEPI va prelua proiectul din Timisoara ar putea detine peste 50.000 mp de birouri finalizate.

Citeste si Povestea unui business de familie: Milioane din imobiliare si confectii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri