Un sediu luminos, creativ si impunator, astfel ar putea fi descris biroul in care lucreaza peste 1.200 din angajatii UniCredit Tiriac Bank. wall-street.ro va invita la un tur al birourilor UniCredit din zona Romexpo.
Cladirea a carei forma imprumuta elemente din identitatea vizuala a grupului UniCredit a devenit "casa" bancii din vara anului trecut.

In iunie 2012, UniCredit Tiriac Bank a inaugurat noul sediu central, in cladirea de birouri de 15 etaje, situata in zona de nord a Capitalei - Bulevardul Expozitiei. Cladirea este reprezentativa pentru brandul UniCredit (ca elemente arhitecturale) si adaptata necesitatilor bancii. Sediul este inchiriat, contractul de inchiriere are o durata de 10 ani, incepand cu luna iunie a anului trecut. Cladirea a fost dezvoltata de catre Bog’art Offices, construita de Bog’Art Construction si finantata de UniCredit Tiriac Bank.

De ce un sediu nou? "Relocarea in noul sediu a fost sustinuta de ratiuni foarte puternice, in conditiile in care anterior angajatii din centrala bancii isi desfasurau activitatea in 5 cladiri de birouri, localizate in puncte distincte ale orasului (Ghetarilor, Charles de Gaulle, Rosetti, Marasesti si Nerva Traian). Procesul de relocare a celor peste 1.200 de angajati s-a desfasurat in cursul lunii iunie 2012", spun oficialii bancii.

De altfel, unul dintre principalele motive pentru care s-a optat pentru acest proiect a fost posibilitatea ca toate departamentele din head office ale UniCredit sa functioneze impreuna, sa poata colabora in timp real, fara dezavantajul impartirii in cinci spatii diferite. Dincolo de acest obiectiv, acela al unei echipe unite, au existat si ratiuni de eficienta, atat financiara cat si operationala si de calitate a mediului de lucru.

Suprafata inchiriabila a cladirii este de 15.500 m.p. Noul sediu al UniCredit Tiriac Bank este unul care abunda in lumina naturala, elemente "verzi", dar si zone artistice/culturale. Spre exemplu, in lobby-ul cladirii au loc periodic expozitii ale unor parti din colectia de arta a grupului.

Oficialii UniCredit considera ca UniCredit Tower are ca prim avantaj faptul ca este o cladire "verde".

"In primul rand, este o constructie ecologica, « inteligenta », tinand cont de aspecte importante legate de protectia mediului. Astfel, ne mandrim ca ne desfasuram activitatea intr-una dintre putinele cladiri din Romania certificate international - BREEAM, lucru care a fost posibil prin design-ul si executia care permit o utilizare sustenabila a cladirii. Sistemul de gestionare computerizata a cladirii (Building Management System – BMS) – care controleaza si monitorizeaza echipamentele electrice si mecanice - respecta standardele actuale, constructia fiind prevazuta cu senzori pentru limitarea consumului de utilitati (apa, energie electrica), iar fatada are un indice de reflexie ridicat, ceea ce inseamna de asemenea mai multa eficienta energetica", au declarat oficialii bancii.

Sediul este prevazut cu un spatiu special amenajat pentru servirea mesei, cabinet medical, biblioteca, sucursala la parter, balcoane la fiecare etaj si terasa pe acoperis, disponibila atat pentru folosirea zilnica, dar si pentru evenimente speciale. Acestora li se adauga lumina naturala din abundenta, salile spatioase de training si cele 36 de sali de intalnire impartite pe etaje, cu afisaj si facilitati de rezervare electronica si de teleconferinta (o parte dintre acestea sunt prevazute si cu un sistem de teleprezenta), dar si existenta unor coffee points si a unor bucatarii pe fiecare etaj.

Pe langa facilitatile oferite de consolidarea operatiunilor intr-un singur sediu, cladirea a permis si amenajarea unui data center la standarde Tier 3 (printre cele mai avansate pe piata din Romania), precum si al unui security operative center performant.

"Avem 36 de sali de sedinta, carora li se adauga o sala de consiliu si 3 sali de training cu pereti glisanti. Fiecare sala de training este prevazuta cu un sistem informatic « Smart Board », care permite realizarea de prezentari interactive. Cladirea respecta standardele de grup, Unicredit Group Space Policy, care prevad un numar minim de birouri individuale, restul spatiului fiind utilizat in regim open space. In cazul nostru, proportia de birouri individuale reprezinta mai putin de 4% versus open space. Chiar daca adaugam spatiile de sedinta, procentul se mentine la un nivel scazut, de sub 25%", spun oficialii UniCredit Tiriac Bank.

Spatiile inchise sunt delimitate prin partitii de sticla cu folie autocolanta, asigurand astfel echilibrul intre senzatia de transparenta si nevoia de intimitate.

Cladirea este prevazuta cu 144 locuri de parcare subterane, respectiv 39 locuri supraterane destinate clientilor si partenerilor.

Fotografii de Mircea Dragos.

BIROU DE COMPANIE
este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri