Nord City va inaugura in luna septembrie a.c. una dintre cele mai noi cladiri de birouri din zona Pipera, Nord City Tower, in urma unei investitii totale de 16 milioane euro.
Proiectul dispune de o suprafata construita de aproximativ 12.500 mp, din care 9.700 mp spatiu de birouri si spatiu comercial, plasati pe 12 nivele, si mai mult de 100 de locuri de parcare subterane si supraterane.

Nord City Tower este o cladire de birouri din clasa AAA. Proiectul a fost realizat in aproximativ 17 luni si va fi administrat de compania Nord City, noua cladire de birouri urmand a fi lansata oficial in luna septembrie. Antreprenorul general Nord City Tower este Nord Grup, in timp ce proiectarea cladirii a fost asigurata de Atelier de Arhitectura AXA.

“Nord City Tower reprezinta o fereastra spre viitor si in acelasi timp un semn ca piata din Romania este pe cale sa se maturizeze. Investitorii si arhitectii incep sa inteleaga, in sfarsit, ca o cladire este mai mult decat suma unor cifre, ca valoarea se raporteaza nu doar la metrii patrati ci si la calitatea volumelor si a spatiilor”, a declarat arhitecta Andreea Barbulescu, Atelier de Arhitectura AXA.

Reprezentantii companiei Cushman & Wakefield Activ Consulting , agentul exclusiv de inchiriere pentru Nord City Tower au declarat ca exista discutii cu foarte multe companii pentru inchirierea spatiilor, insa acestea vor fi finalizate, cel mai probabil in luna septembrie.

"„Constructia imobilelor de birouri de clasa A precum Nord City Tower confirma tendintele pietei inregistrate in ultimii ani. Astfel, din cauza lipsei de terenuri pentru dezvoltarea unor proiecte in zona centrala, tot mai multi investitori aleg zonele secundare si de la periferie, care beneficiaza de infrastructura potrivita”, a mentionat Florin Sorea, reprezentantul Cushman & Wakefield Activ Consulting.

“In momentul de fata exista numeroase proiecte pentru cladiri de birouri, majoritatea localizate in zone secundare sau “out-of-town”, care vor conduce la un echilibru intre cerere si oferta in urmatorii trei – patru ani", a adaugat acesta.

In ceea ce priveste evolutia chiriilor, Sorea a mai spus ca deficitul de spatii de birouri si cererea in continua crestere vor determina si in viitorul apropiat o valoare ridicata a chiriilor pentru cladirile de clasa A, cu atat mai mult cu cat, in prezent, in Bucuresti, rata de neocupare a spatiilor de birouri este de sub 3%.

Nord City, parte a Nord Grup Srl, este o companie cu capital integral romanesc infiintata in 2005 cu scopul de a coordona si administra proiectul Nord City Tower.

Societatea functioneaza pe structura de holding si cuprinde: Nord Instal (lucrari de instalatii termice, sanitare, electrice), Nord Metal (lucrari de constructii metalice) si Nord Design (lucrari de finisaje, pardoseli, tencuieli, vopsitorii). Principalele lucrari executate de catre Nord Grup constau in constructia/ modernizarea de locuinte individuale, locuinte unifamiliale, imobile de apartamente, hale de productie, hoteluri.

Atelier de Arhitectura AXA este o societate cu capital privat, fondata in 1998, avand ca obiectiv promovarea unor conceptii si tehnologii de ultima ora in domeniul investitiilor imobiliare din Romania.
Cushman & Wakefield Activ Consulting este biroul din Romania Cushman & Wakefield. Fondata in 1917, compania are peste 200 de birouri in 55 de tari din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri