Fondul de investitii austriac Immoeast, care detine 114 proprietati in Romania cu o valoare de 1,4 miliarde euro, si-a extins portofoliul si in Cehia dupa o investitie de 110 milioane euro intr-o cladire de birouri.
Immoeast a cumparat o cladire de birouri in cadrul complexului BB Centrum Gamma din Praga, cu o suprafata de 42.800 metri patrati de spatiu inchiriat companiei de telecomunicatii Telefonica. In plus, din tranzactie mai fac parte in afara de spatiile pentru birouri si centrele comerciale si restaurantele.

Cladirea de birouri este cea de-a patra achizitie a fondului in cadrul complexul BB Centrum. Alte trei proprietati cu un total de 73.000 metri patrati au fost deja achizitionate la inceputul anului 2007 de catre Immofinanz, actionarul majoritar al Immoeast.

"Achizitia BB Centrum Gamma face parte din strategia de investitii pentru anul fiscal 2007-2008 a companiei. Aproape jumatate din bugetul alocat investitiilor si care se ridica la sase miliarde euro a fost deja finalizat inca din primul trimestru al anului fiscal", a declarat directorului general al Immoeast, Karl Petrikovics.

Cu aceasta achizitie, portofoliul Immoeast a ajuns la 89 de proprietati cu un total de 1,4 milioane de metri patrati in Republica Ceha, cea de-a doua piata de investitii a fondului dupa Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri