Compania ungara Ablon Group, dezvoltatorul proiectului Sunset Residences, a anuntat astazi achizitia unui teren de 1.840 metri patrati, situat in Sectorul 2 al Capitalei, unde a obtinut autorizatia de constructie pentru o cladire de birouri de clasa A, ce va avea o suprafata totala construita de 11.000 metri patrati, investitia fiind estimata la 15 milioane de euro.
Constructia imobilului va incepe in cel mult 12 luni si se va incheia peste aproximativ doi ani. Reprezentantii Ablon estimeaza ca proiectul va genera venituri anuale de 2,4 milioane de euro.

Acesta este cel de-al saselea proiect al dezvoltatorului ungar pe piata din Bucuresti si va consolida pozitia acestuia pe segmentul spatiilor de birouri, considerat a fi cel mai profitabil sector imobiliar. In urma cu o luna, Ablon a anuntat achizitia unui alt teren, cu o suprafata de 133.264 metri patrati, situat in apropiere de Aeroportul Henri Coanda, unde va construi proiectul Aeroport City, in care va investi 280 milioane de euro.

Ultimul teren cumparat este situat intre zona veche a orasului si cea noua, fiind la cateva minute distanta de Piata Uniirii, Palatul Parlamentului si Piata Universitatii. Pentru acest teren, Ablon a primit deja aprobarea Planului Urbanistic in Detaliu (PUD).

„Suntem bucurosi sa anuntam aceasta achizitie a unui teren intr-o zona atat de buna, mai ales ca in zona centrala terenurile disponibile sunt foarte putine si greu de cumparat. Vom dezvolta aici o cladire de birouri de clasa A, destinata companiilor care isi doresc spatii de foarte buna calitate. Acest nou proiect va creste valoarea portofoliului nostru, Bucuresti fiind printre cele mai atragatoare orase din Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste investitiile imobiliare”, a declarat Uri Heller, fondatorul si CEO al Ablon.

Ablon Group a mai cumparat in urma cu un an alti 33.650 metri patrati de teren in zona Pipera din Bucuresti, platind 9,5 milioane euro, pentru a construi circa 1.000 de apartamente si o cladire de birouri.

Dezvoltatorul ungar a achizitionat si la sfarsitul anului 2006 doua terenuri cu o suprafata totala de 220.000 metri patrati in Mogosoaia si in Bucuresti, ambele destinate unor proiecte rezidentiale care vor insuma 1.800 de apartamente si 116 vile. Valoarea tranzactiei s-a ridicat in anul 2006 la 15,3 milioane de euro.

Ablon Group este o companie fondata in urma cu 15 ani la Budapesta, care activeaza in prezent in capitalele Cehiei, Ungariei si Romaniei. Compania infiintata in Ungaria si inregistrata in insulele Guernsey a intrat pe piata romaneasca in anul 2006, iar pana in prezent a investit peste 43 milioane de euro in achizitia de terenuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri