In aceasta dupa-amiaza, Vasile Cepoi i-a solicitat premierului Victor Ponta eliberarea din functia de ministru al Sanatatii, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii (MS).
Pentru perioada urmatoare, toate atributiile de ministru al Sanatatii sunt delegate subsecretarului de stat Raed Arafat.

„Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua functia de consilier de stat al primului ministru pe probleme de sanatate", potrivit MS.

Vasile Cepoi a fost cel de-al 21-lea ministru al Sanatatii dupa 1989.

Acuzat de infractiuni legate de fonduri europene


Saptamana trecuta, Vasile Cepoi a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de posibile conflicte de interese si de infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi (DSP Iasi).

ANI sustine ca ministrul a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord prin care a angajat Directia de Sanatate Publica Iasi drept partener al proiectului „Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania”, derulat in baza Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

„Ulterior, Vasile Cepoi si sotia sa au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri salariale de la beneficiarul Fundatia Amfiteatru si de la partenerii Universitatea de Medicina Gr. T. Popa, respectiv firma Info Educatia”, se preciza intr-un comunicat al ANI de saptamana trecuta.

Potrivit agentiei, in cadrul proiectului, Vasile Cepoi a fost, pe rand, manager de proiect, director de proiect pentru activitati editoriale si de cercetare si trainer de audit calitate, functii detinute intre 1 septembrie 2010 si 31 martie 2012.
Agentia precizeaza ca beneficiul patrimonial obtinut de Vasile Cepoi si de sotia sa s-a ridicat la aproape 192.000 de lei, adica circa 42.500 de euro.

„Am facut publica aceasta participare in proiect, in calitate de expert pe domeniul abordat de catre acesta, inca din luna decembrie 2011, cand am discutat subiectul chiar cu reprezentantii mass-media”, a declarat Vasile Cepoi.

„Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp. (...) Daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei”, se arata intr-un comunicat al Executivului de saptamana trecuta.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri