Simona Halep, victorie in fata jucatoarei poloneze

Simona Halep, victorie in fata jucatoarei poloneze

Simona Halep (4 WTA) s-a calificat sambata in finala Turneului Campioanelor de la Singapore, dupa ce a dispus cu scorul de 6-2, 6-2, la capatul a 67 minute de poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA), si o va intalni in ultimul act pe americanca Serena Williams, liderul clasamentului mondial, scrie Mediafax.

Halep nu avea un palmares pozitiv cu Agnieszka Radwanska, poloneza conducand intalnirile directe cu 4-2 pana la aceasta semifinala.

Sursa foto: Agerpres Foto

Halep: Cred ca astazi a fost meciul perfect pentru mine

Halep: Cred ca astazi a fost meciul perfect pentru mine

"Sunt foarte incantata sa fiu in finala, pentru ca nu ma asteptam la acest lucru. In fiecare zi am incercat sa imi fac treaba cat mai bine, sa joc cel mai bun tenis al meu. Cred ca astazi a fost meciul perfect mine. Ea este o jucatoare mare si vreau sa o felicit pentru calificarea in semifinale. Vreau sa multumesc tuturor care au venit sa ne sustina si ma simt incredibil acum", a spus Simona Halep, dupa meciul din semifinala Turneul Campioanelor, potrivit Mediafax.

Intrebata care a fost strategia pentru meciul cu Radwanszka, Halep a raspuns: "Stiam ca trebuie sa alerg mult, ca ea alearga foarte bine. Voiam doar sa joc foarte repede, sa termin punctele cat pot de repede si sa lovesc din interiorul terenului. Am incercat sa fiu agresiva, serviciul m-a ajutat si cred ca totul a mers foarte bine astazi si vreau sa ma bucur de cel mai bun tenis al meu din aceasta saptamana."

Sursa foto: Olga Besnard / Shutterstock.com

Prima romanca ajunsa in finala Turneului Campioanelor

Prima romanca ajunsa in finala Turneului Campioanelor

Simona Halep devine astfel prima jucatoare din Romania care va disputa finala Turneului Campioanelor. Pana la performanta Simonei Halep, Irina Spirlea obtinuse cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, dupa ce a jucat doua semifinale in 1997 si 1998, din trei participari (in 1996 a fost eliminata in primul tur).

Romanca, in finala cu jucatoarea nr. 1 in WTA

Romanca, in finala cu jucatoarea nr. 1 in WTA

In finala programata, duminica, Halep o va intalni pe americanca Serena Williams (locul 1 WTA), care a dispus, in prima semifinala, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucatoarea daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA.

Gabriel Mitrache / Shutterstock.com

Cati bani castiga Simona Halep pentru calificarea in finala

Cati bani castiga Simona Halep pentru calificarea in finala

La finalul partidei, statistica a aratat un raport de 26-4 la lovituri direct castigatoare in favoarea Simonei Halep, in timp ce greselile nefortate au fost la egalitate, 13-13. De asemenea, Halep, care a avut patru duble greseli, fata de niciuna a Agnieszkai, a reusit si patru asi, fata de doar unul al polonezei, scrie Mediafax.

Pentru calificarea in finala, Halep si-a asigurat 890 de puncte WTA si un cec in valoare de 971.000 de dolari.

Gabriel Mitrache / Shutterstock.com

Sursa foto: Simona Halep/Shutterstock.com