Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, a spus ca, in momentul de fata, nu exista motive de ingrijorare, raportat la atentatul din Paris, precizand ca la Parchetul instantei supreme nu exista dosare care privesc fapte de terorism, ceea ce inseamna ca fenomenul a fost prevenit eficient, relateaza Mediafax.

"Este foarte bine ca nu avem dosare. Am avut dosare, stiu ca au fost vreo doua, dar nu de gravitatea sau de amploarea a ceea ce s-a intamplat la Paris. Important este sa nu avem dosare, pentru ca a avea dosare inseamna sa combati, iar a nu avea dosare inseamna ca ai o prevenire eficienta si foarte buna. Nu avem motive sa ne ingrijoram", a spus Tiberiu Nitu.

Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a adaugat ca serviciile specializate in prevenirea, depistarea si anticiparea actelor de terorism isi fac treaba foarte bine, reafirmand ca in Romania nu sunt motive de ingrijorare. "Va asiguram ca noi, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie, dar in special serviciile specializate in prevenirea, depistarea si anticiparea acestor fapte isi fac foarte bine treaba si noi sustinem activitatea acestor institutii', a mai spus Tiberiu Nitu.

Motiv de ingrijorare in Romania? Institutiile abilitate ale statului urmaresc indeaproape situatia

Administratia Prezidentiala a anuntat, miercuri, ca presedintele Klaus Iohannis a fost informat, prin Departamentul Securitatii Nationale, de structurile de specialitate, despre situatia determinata de atentatul din Franta, SRI precizand ca nu exista motive pentru modificarea gradului de alerta. "SRI a precizat ca nu exista motive pentru a se modifica gradul de alerta in Romania si nu a fost identificat vreun pericol de tip terorist la nivelul tarii noastre in acest moment", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, Administratia Prezidentiala a aratat ca "institutiile abilitate ale statului urmaresc indeaproape situatia, asigura cooperarea interinstitutionala, astfel incat cetatenii Romaniei sa fie in siguranta".

Ce s-a intamplat la Paris, in atentatul in care 12 persoane au murit

Douasprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost ranite, miercuri, intr-un atac comis de indivizi inarmati cu arme automate si lansatoare de rachete, la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).

Doi frati de nationalitate franceza nascuti la Paris, Said Kouachi, in varsta de 34 de ani, si Chérif Kouachi, in varsta de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste, au fost identificati drept presupusii autori ai atacului si sunt cautati de politie. Un al treilea suspect, Hamyd Mourad, in varsta de 18 ani, care i-ar fi ajutat pe cei doi frati sa comita atacul sangeros de la sediul saptamanalului satiric Charlie Hebdo, s-a predat politiei, au anuntat surse concordante, citate de AFP.

Sapte persoane, barbati si femei din anturajul celor doi frati, se afla joi in arest preventiv in cadrul anchetei, a anuntat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, relateaza AFP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri