Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 4, a castigat, sambata, turneul de la Wimbledon la dublu, dupa ce a invins in finala cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), favorit 13, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Meciul a durat o ora si 52 de minute. Acesta este primul titlu de dublu masculin la un Grand Slam pentru Tecau. Horia Tecau a mai castigat un titlu de Grand Slam, insa la dublu mixt, in 2012, la Australian Open. Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au obtinut 340.000 de lire sterline (475.000 de euro) si 2.000 de puncte ATP. Tecau a mai jucat finala de la Wimbledon in 2010, in 2011 si in 2012, impreuna cu suedezul Robert Lindstedt, ei fiind invinsi de fiecare data de cuplurile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), Mike Bryan/Bob Bryan (SUA), respectiv Jonathan Marray/Frederik Nielsen (Marea Britanie/Danemarca), potrivit Mediafax.

Horia Tecau este al doilea roman castigator la Wimbledon la dublu masculin, dupa Ilie Nastase. Nastase s-a impus, alaturi de americanul Jimmy Connors, in finala din 1973, in fata australienilor John Cooper si Neale Fraser. In total, Ilie Nastase are in palmares trei titluri de Grand Slam la dublu masculin - Roland Garros, 1970, in echipa cu Ion Tiriac, Wimbledon, 1973 si US Open, 1975, acestea din urma in echipa cu Connors.

Sursa foto: Wimbledon/youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri