Tribunalul Bucuresti a decis ca Alexandru Ciocalteu si Petruta Lazar, fosti manageri ai Spitalul "Sfantul Ioan" din Capitala, sa fie plasati in arest la domiciliu, cei doi fiind acuzati de procurorii DNA ca au primit mita aproximativ 3,3 milioane de lei.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, dar este executorie. Sentinta poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti. Procurorii DNA i-au retinut, joi seara, pentru 24 de ore, pe Alexandru Ciocalteu si Petruta Lazar si i-au prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, fostii manageri ai Spitalului "Sfantul Ioan" au cerut unei persoane, pentru derularea unui contract, peste 3,3 milioane de ei, potrivit News.ro.

"In cursul anului 2008, in urma unei intelegeri prealabile, inculpata Lazar Petruta, in calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca, dupa incheierea unui contract intre Spitalul Clinic de Urgenta «Sf. Ioan» Bucuresti si firma reprezentata de respectiva persoana, aceasta din urma sa ii dea, cu titlu de mita, un procent de cinci la suta din valoarea contractului", se arata intr-un comunicat al DNA. Ca urmare, din ianuarie 2009 pana in august 2010, Lazar Petruta ar fi primit de la respectiva persoana 20.000 de lei lunar (in total 480.000 de lei) pentru a facilita incheierea si derularea contractului, potrivit ordonantelor procurorilor.

In perioada primirii banilor cu titlu de mita, Petruta Lazar a ocupat functia de manager al spitalului si ulterior pe cea de director financiar, precizeaza anchetatorii. Dupa inlocuirea Petrutei Lazar din functia de manager al spitalului cu Alexandru Ciocalteu, acesta din urma i-ar fi pretins aceleiasi persoane si ar fi primit, lunar, cu titlu de mita, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior mentionat, inclusiv semnarea de acte aditionale si efectuarea platilor, in total 2.880.000 lei, mai spun procurorii.

Banii ar fi fost primiti de Ciocalteu din februarie 2011 (scazand cele sase luni in care banii au fost primiti de Petruta Lazar) pana in noiembrie 2013 inclusiv. Alexandru Ciocalteu i-ar fi comunicat persoanei care i-a dat banii ca o parte din suma o va remite Petrutei Lazar, care ocupa in acel moment functia de director economic. "Astfel, in perioada 2011 - 2013, inculpata Lazar Petruta a primit de la inculpatul Ciocalteu Alexandru diferite sume de bani, cunoscand ca acestea provin de la persoana respectiva, inculpata semnand in acea perioada documente care vizau relatia contractuala a spitalului cu firma respectiva", se mai arata in comunicatul DNA.

Sursa foto: Sebastian Duda, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri