Un proiect destinat cautarii si salvarii urbane este pregatit de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, care va fi finantat cu fonduri europene in valoare de 35 de milioane de euro, a declarat, la Cluj, secretarul de stat in MAI, Raed Arafat. Prin acest proiect se doreste imbunatatirea dotarilor detasamentelor ISU.

Secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, vineri, la Cluj, ca IGSU are in vedere un proiect in valoare de 35 de milioane de euro, iar primele achizitii ar putea fi semnate inca din acest an, conform News.ro.

"Avem in pregatire un proiect destinat cautarii si salvarii urbane, la care licitatiile sunt aproape finalizate. Speram ca primele achizitii sa fie semnate inca in acest an. Acesta are ca scop cresterea capacitatii IGSU de a reactiona la anumite tipuri de situatii, prin crearea unei linii de dotare de baza, care va putea fi, ulterior, completata", a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat in MAI a spus ca aceste noi dotari presupun achizitia de generatoare electrice de foarte mare capacitate, care sa poata fi folosite in cazul unor calamitati, camioane de mare capacitate pentru fiecare inspectorat si macarale.

"Vom schimba conceptul de a cumpara pentru fiecare echipament o masina si intram pe un nou concept, folosit in Germania, Franta sau Marea Britanie, de a avea masini cu platforma cu brat, care ridica containere”, a explicat Arafat.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, IGSU a semnat deja un contract in valoare de 25 de milioane de euro pentru dotarea echipajelor ISU pentru interventii in caz de inundatii. Arafat s-a aflat, vineri, la Cluj, pentru a participa la festivitatile prilejuite de "Inmanarea Drapelului de Lupta al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Avram Iancu al judetului Cluj” si "Aniversarea a 80 de atestare documentara a pompierilor militari din Cluj”.

Sursa foto: Andrei Rahalski / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri