Cetatenii Republicii Ucraina care detin pasapoarte biometrice pot intra in Romania fara viza, incepand de duminica. Acestia pot ramane pe teritoriul tarii noastre fara a avea obligatia de a detine viza, pentru sederi a caror durata totala nu depaseste 90 de zile, in cursul oricarei perioade de 180 de zile.

Incepand cu 11 iunie 2017, cetatenii ucraineni, titulari de pasapoarte biometrice, pot intra in Romania si ramane pe teritoriul tarii noastre fara a avea obligatia de a detine viza, pentru sederi a caror durata totala nu depaseste 90 de zile, in cursul oricarei perioade de 180 de zile, anunta un comunciat dat publicitatii sambata de Politia de Frontiera, scrie News.ro.

Ridicarea obligativitatii vizelor in aceste cazuri intra in vigoare ca urmare a unor prevederi adoptate la nivelul Uniunii Europene care a stabilit lista tarilor terte ai caror resortisanti trebuie sa detina viza pentru trecerea frontierelor externe si lista tarilor terte ai caror resortisanti sunt exonerati de aceasta obligatie. Cetatenii din Ucraina, posesori de pasapoarte biometrice, pot intra in Romania fara viza, ei trebuind sa respecte mai multe conditii.

Astfel, acestia trebuie sa prezinte documente care justifica scopul si conditiile sederii lor si sa faca dovada existentei unor mijloace corespunzatoare atat pentru intretinere pe perioada sederii, cat si pentru intoarcerea in tara de origine sau pentru tranzitul catre alt stat in care exista siguranta ca li se va permite intrarea. De asemenea, cei aflati in tranzit trebuie sa prezinte garantii ca li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinatie sau ca vor parasi teritoriul Romaniei.

Nu vor avea acces cei care detin pasapoarte biometrice dar care sunt inclusi in categoria strainilor impotriva carora s-a instituit masura interzicerii intrarii in Romania sau care au fost declarati indezirabili, cei care au incalcat anterior, in mod nejustificat, scopul declarat la obtinerea vizei sau, dupa caz, la intrarea pe teritoriul Romaniei ori au incercat sa treaca frontiera Romaniei cu documente false.

Alte conditii pe care trebuie sa le indeplineasca ucrainenii care vor sa intre fara viza pe baza pasaportului biometric sunt ca pe numele lor sa nu fi fost introduse alerte in Sistemul Informatic Schengen in scopul refuzarii intrarii si sa nu prezinte un pericol pentru apararea si siguranta nationala, ordinea, sanatatea ori morala publica.

”De asemenea, raman in vigoare prevederile Acordului privind micul trafic de frontiera incheiat intre Guvernul Romaniei si Guvernul Ucrainei, in sensul ca, cetatenii ucraineni, titulari ai unor permise de mic trafic eliberate de catre autoritatile competente, pot calatori si sta pe teritoriul Romaniei, avand obligatia de a nu depasi limita de 50 km de la linia de frontiera si de a respecta conditiile si scopul pentru care a fost eliberat un astfel de document” precizeaza Politia de Frontiera.

Conform aceleiasi surse, este folosita la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei de la granita cu Ucraina, iar in functie de valorile de trafic, in fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau iesire din tara, dupa caz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri