Cifra de afaceri a firmei Bucuresti Turism, care detine hotelul de cinci stele Radisson Blu din Capitala, a crescut cu 5,1% in primele noua luni, la 80,12 milioane de lei (18,4 milioane euro), potrivit unui anunt al operatorului hotelier, transmis Bursei.
In acelasi timp, pierderile companiei au avansat cu 33%, pana la 13,98 milioane de lei (3,2 milioane euro), iar rezultatul operational inainte de plata impozitelor, taxelor si dobanzilor (EBITDA) a fost de 23,4 milioane lei (7,3 milioane euro), scrie Mediafax.

Veniturile totale ale Bucuresti Turism au ramas constante, in jurul valorii de 98,7 milioane de lei (23 milioane de euro), iar cheltuielile totale s-au majorat cu 3,4%, pana la 112,7 milioane de lei (26 milioane de euro).

Veniturile inregistrate din activitatea de exploatare in primele noua luni, de 82 milioane lei, au crescut cu 3,79 %, iar cheltuielile din exploatare au scazut cu 2,5, la 71,5 milioane de lei.

Cu 424 de camere, Radisson Blu este cel mai mare hotel de cinci stele din Romania, devansand InterContinental (423 camere) si Marriott (402 camere).

Bucuresti Turism, care detine hotelurile Radisson Blu si Centre Ville din Capitala, a anuntat recent ca a obtinut un imprumut de 71,5 milioane euro de la Raiffeisen Bank International pentru refinantarea unui credit bancar si a unui imprumut din partea actionarului majoritar, compania israeliana Elbit Imaging.

Actionarul majoritar al Bucuresti Turism este parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging (EMI), prezent in Romania si prin firma Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center (Casa Radio). La randul sau, EMI este controlat de Europe Israel Ltd.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri