Afacerile companiei J`info Tours, detinuta de familia Pavel, vor urca in acest an cu peste 30%, pe fondul reorientarii romanilor catre vacante, a declarat pentru wall-street.ro Carmen Pavel, presedinte J’Info Tours. Vezi cat aloca romanii pentru calatorii.
"Daca la 11 luni am intregistrat o crestere de 28% a vanzarilor, credeam ca o pentru tot anul cresterea va depasi 30%, datorita vazarilor realizate in luna decembrie atat pentru sarbatorile de iarna, cat si pentru 2012. Inregistram aceste cresteri pentru ca s-a mutat targetul unde romanii isi plaseaza banii. Astfel, daca in 2010 se faceau in general investitii in case si masini, acestea s-au transferat sper cheltuielile uzuale, intre care se regasesc si cele pentru vacanta", a explicat Carmen Pavel.

Agentia de turism J`info Tours a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 7,9 milioane euro si un profit net de 196.000 euro, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante.

Ea spune ca tot mai multi romani isi achizitioneaza vacante in perioada ianuarie-februarie, trend nou in Romania.

"Avem nevoie sa iesim dim mediul cotidian. Vacantele fac parte din viata omului modern. In strainatate, familiile au agent de turism personal. Romanii s-au reorientat catre vacante in primele luni ale anului, cand pachetele sunt mult mai ieftine", a spus Pavel.

Potrivit acesteia, in perioada ianuarie-februarie, romanii aleg sa plece in vacante in Thailanda si Dubai, la preturi de 500-700 de euro pentru o saptamana la hotel de trei stele.

De altfel, Carmen Pavel a adaugat ca suma medie platita de romani pentru o vacanta in strainatate se ridica la 500-600 euro de persoana.

Legat de turistii straini, ea a precizat ca incomingul reprezinta circa 7 procente din cifra de afaceri a J`info Tours, insa planurile pentru anul viitor includ cresterea acestei cifre.

"Strainii nu stiu foarte multe despre Romania. Cand vin in tara le recomandam in general Valea Prahovei, Valea Oltului, sa viziteze castelele Peles si Bran si nici nu le vine sa creada ce frumuseti avem in tara", a spus Pavel.

Ea a adaugat ca strainilor le place foarte mult vinul romanesc.

In 2011, compania a investit 3,75 milioane de lei in cele doua pensiuni pe care le detine, Valea Argintilor (Bran) si Casa de Lago (Snagov).
Pentru revelionul din acest an va fi deschisa si cea de-a treia locatie a agentiei, Vila Marie Angeles din Busteni.

J`info Tours, cu 21 de ani de activitate in domeniul turismului are aproximativ 50 de angajati, trei sucursale si alte agentii deschise in franciza.

Citeste si despre evolutia companiilor cu activitate in domeniul turismului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri