Conducerea Air France a decis sa suspende proiectul de dezvoltare a filialei low cost Transavia in Europa, care a stat la baza grevei pilotilor care blocheaza la sol, de o saptamana, majoritatea zborurilor companiei, au anuntat luni mai multe sindicate pentru AFP.

Anuntul a fost facut in cea de-a opta zi a grevei de catre presedintele grupului Air France-KLM, Alexandre de Juniac, pentru toate organizatiile sindicale ale companiei, au precizat acestea din urma. Conducerea trebuie sa anunte la inceputul dupa-amiezii o "schema globala de iesire din criza", a precizat o sursa apropiata dosarului, noteaza Mediafax. Greva de la Air France a intrat luni in cea de-a doua saptamana, cu o mobilizare la fel de puternica a pilotilor, sase avioane din zece fiind blocate la sol. Conflictul de la Air France este cel mai lung de la miscarea sociala din 1998, care a durat zece zile.

In centrul conflictului este proiectul conducerii de a dezvolta filiala low cost Transavia, pilotii temandu-se ca va conduce la un "dumping social" si "delocalizari" in detrimentul angajatilor francezi. Air France prevede sa asigure luni 41 la suta din zboruri in medie, cu o rata a grevistilor de 65 la suta, stabila in raport cu sfarsitul saptamanii si aproape neschimbata de la inceputul conflictului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri