Ianuarie, intre rece si cald

Ianuarie, intre rece si cald

Cum este bine sa ne bucuram de lucruri la vremea lor, luna ianuarie este ideala pentru o vacanta la schi, de ce nu chiar in Alpi.

"Fie ca alegerea este Austria, Franta, Elvetia sau Italia, luna ianuarie este foarte buna pentru schi in Alpi. Zapada este garantata, iar preturile sunt deosebit de avantajoase, in special in saptamanile 2 si 3 din luna ianuarie. Atat costurile pentru cazare, cat si pentru ski-pass sunt mai reduse decat in perioada Sarbatorilor de Iarna sau in luna februarie", este sugestia agentiei de turism Eximtur.

Daca va doriti o destinatie insorita, va recomandam India. "O tara cu un trecut inimaginabil de bogat, o tara care fascineaza prin contrastele neasteptate intre saracie si frumusete. Pretul unui astfel de circuit de 7 nopti cu bilet de avion, transferuri, cazare la hoteluri de 4* si 5* cu demipensiune este de 945 euro/ persoana", explica agentia Paralela 45.

Sursa foto: RuthChoi/Shutterstock.com

Februarie, o destinatie pentru a doua luna de miere

Februarie, o destinatie pentru a doua luna de miere

Daca vreti sa depasiti clasicele alegeri pentru luna dragostei, ca Paris sau Venetia, va puteti gandi la Punta Cana, in Republica Dominicana. Cald, soare, exotism, cocktail-ul perfect pentru indragostiti si o a doua luna de miere.

Sursa foto: Maciej Czekajewski/Shutterstock.com

Martie, pentru o destinatie care infloreste

Martie, pentru o destinatie care infloreste

"Sarbatoarea ciresilor in floare din Japonia este recomandarea noastra pentru luna martie. Tariful pentru 10 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4*, biletul de avion, transferurile ajunge la 2380 euro/ persoana", spun reprezentantii agentiei Paralela 45.

Sursa foto: takayuki/Shutterstock.com

Aprilie, acolo unde atingi paradisul

Aprilie, acolo unde atingi paradisul

Sunt cateva destinatii in lume in care, atunci cand ajungi, o sa crezi ca ai murit si ai ajuns in paradis. Una dintre ele este insula Maldive, recomandata pentru luna aprilie. 'In aceasta perioada, temperaturile sunt in continuare ridicate, pana la final de aprilie. Sezonul de surf incepe din martie, oferind astfel un mediu propice pentru cei interesati de aventuri si vacante active. Calatorind in luna aprilie in Maldive, va puteti bucura de temperaturile placate si de experiente de neuitat, evitand senzatia de aglomerare intalnita in perioada dintre decembrie si februarie. In plus, in aceasta perioada tarifele la cazare si la biletele de avion sunt mai mici", spun reprezentantii TUI TravelCenter.

Sursa foto: Martin Valigursky/Shutterstock.com

Mai, pentru un oras insufletit

Mai, pentru un oras insufletit

Lunii mai ii se potriveste un city break la Lisabona, dupa cum recomanda Eximtur. "Este un oras animat si insufletit de turistii din intreaga lume. Obiectivele turistice care merita vizitate sunt numeroase, posibilitatile de recreere si distractie sunt din belsug pentru toate varstele. Preturile sunt mai scazute fata de majoritatea capitalelor europene, atat pentru cazare, cat si pentru costurile generale ocazionate de sedere. Nu trebuie uitat faptul ca vremea este foarte buna."

Sursa foto: Marcin Krzyzak/Shutterstock.com

Iunie, intr-o destinatie de familie

Iunie, intr-o destinatie de familie

"Luna iunie este o perioada foarte buna pentru o vacanta in Antalya datorita temperaturilor mai moderate. Fiind o destinatie prin definitie pentru familiile cu copii, Antalya este foarte populara incepand chiar de la jumatatea lunii iunie", sustin reprezentantii TUI TravelCenter. Un sejur in Antalya costa de la 630 euro de persoana si include 7 nopti de cazare in camera dubla, all inclusive si bilet de avion dus-intors, cu taxe de aeroport.

O alta optiune este Disneyland Paris, pentru familiile cu copii, dupa cum recomanda agentia Perfect Tour.

Sursa foto: Mikael Damkier/Shutterstock.com

Iulie, la soare, dar un pic racoare. Peisajul?

Iulie, la soare, dar un pic racoare. Peisajul?

Intr-o luna atat de calduroasa se potriveste foarte bine o croaziera in Fiordurile Norvegiei recomanda agentia Christian Tour. Peisajul este divin si nu mai are nevoie de nicio descriere, asa ca merita sa va face bagajele pentru o astfel de vacanta. Un sejur pe puntea unui vas de croaziera in Fiordurile Norvegiei costa de la 750 euro de persoana, in regim all inclusive.

Sursa foto: Andrey Armyagov/Shutterstock.com

August, pe cea mai buna plaja din Europa

August, pe cea mai buna plaja din Europa

"In august deja vorbim de sezonul de vara si aici putem recomanda zona Algarve din sudul Portugaliei, destinatie nu foarte cunoscuta turistilor romani, dar care va fi, cu siguranta, preferata anului 2016. Temperatura medie in timpul verii este de 32 de grade, iar destinatia ofera 300 de zile insorite pe an. Mai mult, din cele 130 de plaje cu nisip cristalin (nu degeaba a primit premiul Europe’s Leading Beach Destination 2015 – World Travel Awards), 82 detin Blue Flag. Destinatia are insa cu mult mai multe de oferit, golf, gastronomie de exceptie, vinuri de selectie, natura si cultura, SPA... Dar cel mai frumos este sa ii lasam pe turisti sa descopere singuri cel mai faimos secret al Europei", argumenteaza Cocktail Holidays.

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

Septembrie, intre plaja si munti

Septembrie, intre plaja si munti

"Luna septembrie este foarte buna pentru o vacanta in Tenerife. Este, de fapt, luna in care apa oceanului Atlantic este cea mai potrivita pentru baie. In afara de baie in ocean si plaja, insula ofera posibilitati de drumetii montane, dar si catarari. Aici se afla si Pico del Teide, cel mai inalt varf din toata Spania. Insula este vulcanica, in partea de nord nisipul este negru si mai granulat, in partea de sud nisipul este fin, intr-un amestec galben cu negru. Un must see este Loro Parque unde pot fi intalnite multe animale marine", recomanda reprezentantii Eximtur.

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

Octombrie, acolo unde prelungiti vacanta de vara

Octombrie, acolo unde prelungiti vacanta de vara

Daca simtiti ca vara trece prea repede, puteti prelungi vremea de plaja cu o vacanta in Cipru. Nu mai vorbim ca este in extrasezon, iar preturile sunt mai mici, dupa cum recomanda agentia Accent Travel.

Sursa foto: Marcin Krzyzak/Shutterstock.com

Noiembrie, pentru o destinatie misterioasa

Noiembrie, pentru o destinatie misterioasa

In luna noiembrie Paralela 45 recomanda destinatia Mexic, caruia civilizatia mayasa inca ii da un aer misterios. De asemenea, puteti opta pentru un sejur pe frumoasele plaje din Cancun. Pretul pentru 13 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* (si all inclusive in Cancun), bilet de avion, transferuri ajunge la 1.890 euro/persoana.

Sursa foto: Jose Ignacio Soto/Shutterstock.com

Decembrie: o destinatie de lux, dar accesibila

Decembrie: o destinatie de lux, dar accesibila

Decembrie este luna potrivita pentru o vacanta in Dubai, o destinatie a luxului prin definitie, dar accesbila ca pret. O saptamana in Dubai costa de la 700 de euro de persoana.

"Temperaturile sunt potrivite pentru plaja. Dubaiul ofera cel mai ravnit Revelion. Este, daca vreti, locul unde trebuie sa fiti in noaptea dintre ani. Cei care au fost deja in Dubai este timpul sa experimenteze Abu Dhabi, numita Perla Emiratelor, Ras al Khaimah, un emirat mai micut, dar cu resorturi all inclusive pe placul romanilor. Turistii se pot caza fie in hoteluri de oras, unde au mic dejun, fie in resorturi de renume cu all inclusive", explica agentia Cocktail Holidays.

Sursa foto: Ashraf Jandali/Shutterstock.com

Sursa foto: takayuki/Shutterstock.com