Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a fost clasat pe locul al patrulea in topul aeroporturilor europene care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in intervalul ianuarie-martie 2016, la categoria aeroporturilor cu 5 – 10 milioane de pasageri pe an.

Top aeroporturi europene cu 5-10 mil. pasageri pe an

  1. Berlin Schoenefeld
  2. Faro-Algarve (Portugalia)
  3. Larnaca (Cipru)
  4. Henri Coanda Bucuresti +18%
  5. Porto (Portugalia)

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat in primul trimestru al anului 2016 un trafic aerian de 2.140.750 pasageri si 23.719 miscari de aeronave (aterizari si decolari). Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul pasagerilor care au tranzitat AIHCB in februarie 2016 a inregistrat o crestere de 18,4%. Evolutia numarului de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda devanseaza semnificativ tendinta generala de 7,8%, inregistrata la nivel european.

Aeroportul Henri Coanda a inregistrat si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, care a atins 4%. Astfel, in primul trimestru din 2016, numarul miscarilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 10,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Top aeroporturi europene cu 10 – 25 mil. pasageri pe an

  1. Bonn Cologne

  2. Alicante

  3. Malaga

  4. Palma de Mallorca

  5. Atena

Top aeroporturi europene cu peste 25 mil. pasageri pe an

  1. Istanbul Sabiha Gokcen

  2. Dublin

  3. Barcelona El Prat

  4. Copenhaga

  5. Amsterdam

Top aeroporturi europene sub 5 mil. pasageri pe an

  1. Liege (Belgia)

  2. Ohrid (Macedonia)

  3. Oostende-Bruges (Belgia)

  4. Santorini (Grecia)

  5. Oradea

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Sursa foto: Owen Suen/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri