Numerosi romani au ales pentru minivacanta de 1 decembrie destinatii din statiunile montane si balneare, precum si turismul rural, 80-90% din pensiunile rurale fiind deja ocupate. Altii opteaza pentru city break-uri in Europa, cei mai multi fiind interesati de Viena, Praga, Amsterdam, Paris, Budapesta, Barcelona si Roma, unde volumul de pachete vandute a crescut cu peste 20%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, exista o cerere pentru statiuni montane din Austria si Bulgaria, precum si pentru circuite ale pietelor de Craciun, cu autocarul sau cu avionul, spun specialistii si agentiile de turism consultate de News.ro.

Media tarifelor pentru minisejurul de 1 decembrie este de 100 de euro de persoana pentru Romania, respectiv de 250 de euro de persoana pentru pachetele turistice externe, a declarat pentru News.ro consultantul in turism Traian Badulescu.

„Pe 1 decembrie, majoritatea pietelor de Craciun din Europa vor fi deja deschise, pe langa clasicele city break-uri, unele agentii de turism organizand circuite cu autocarul. Cele mai solicitate orase cu piete de Craciun sunt Budapesta, Praga, Bratislava, Viena, Dresda, Cracovia, Frankfurt, Munchen, Berlin. De asemenea, Sibiu si Brasov au inceput, la randul lor, sa fie solicitate pentru pietele de Craciun”, a declarat Badulescu.

Minivacanta de 1 decembrie constituie astfel o predeschidere a sezonului, dand tonul vacantelor de sarbatori si de iarna.

„Cu ocazia mini-vacantei de 1 decembrie de anul acesta, cei mai multi dintre turistii nostri care au ales destinatii din strainatate au optat pentru frumoasele si deja vestitele piete de Craciun din Europa. Pachetele complete pe care le-am conceput in acest sens sunt la mare cautare: Piata de Craciun la Viena – de la 149 euro, Piata de Craciun Viena si Budapesta – de la 195 euro, Piata de Craciun Praga-Viena-Dresda – de la 199 euro”, a declarat pentru News.ro Marius Pandel, director general al touroperatorului Christian Tour.

Pachetele includ trei nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul si ghid insotitor. Totodata, numerosi turisti romani au ales destinatii din tara pentru cele cinci zile libere de saptamana viitoare.

“La mare cautare raman Valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran-Moeciu sau statiunile balneare (Baile Felix, Baile Herculane, Covasna, Sovata). Pachetele pornesc de la 500 lei/persoana pentru trei nopti de cazare cu mic-dejun”, adauga Pandel.

La randul lor, reprezentantii companiei Paravion spun ca city break-urile de 1 decembrie au fost programate, anul acesta, inca din prima parte a lunii septembrie.

“Tinerii pana in 35 de ani, bucuresteni din mediul corporate si antreprenorial, cu venituri peste medie si un obicei de travel deja format, au reprezentat 70% din clientii care si-au rezervat vacante de 1 Decembrie prin Paravion. Acestia au optat cu precadere pentru orase europene cu atractii culturale bogate, dar si o viata de noapte ofertanta, precum Amsterdam sau Valencia”, a declarat pentru News.ro Remus Visan, director general al Paravion, cea mai mare agentie de turism online.

In ceea ce priveste seniorii, orasele preferate de ei sunt Praga, Milano, Roma sau Viena. Cei care au ales vacante in Romania s-au indreptat spre destinatiile clasice de sezon, precum Baile Felix, Baile Herculane, Sovata, Predeal sau Sinaia, spune Visan.

“Fata de perioada similara a anului trecut, am observat o crestere de 23% a volumului de pachete city break rezervate pe intervalul 30 noiembrie - 4 decembrie. In ceea ce priveste destinatiile preferate, in 2016 romanii au optat majoritar pentru Amsterdam, Berlin, Valencia, Praga si Viena. Prin comparatie, in 2015 cei mai multi au ales tot Praga, Viena, dar si Roma pentru vacanta de 1 Decembrie”, a precizat reprezentantul Paravion.

Acesta spune ca tinerii de pana in 35 de ani si-au alocat o medie de 330 euro de persoana pentru transportul dus-intors cu avionul si trei nopti de cazare la hoteluri de trei stele din Amsterdam, Valencia, Praga, Londra sau Berlin. Pentru pachetele preferate de seniori, precum Praga, Milano, Roma sau Viena, bugetul mediu a fost de 300 de euro de persoana.

In ceea ce priveste pensiunile din zonele rurale, acestea sunt ocupate in prezent in proportie de 80-90%, insa sunt si romani care se hotarasc sau primesc liber de la serviciu in ultimul moment, astfel incat este foarte posibil sa se ocupe in intregime cu ocazia minivacantei de la inceputul lunii decembrie.

“In aceasta perioada, foarte cautate sunt pensiunile din zona Alba-Iulia, fiind Capitala Unirii, sunt multe comune frumoase in zona, Sibiu, Marginimea Sibiului, Bran-Moeciu, dar si Arges (Rucar, Dragoslavele). O noapte de cazare porneste de la 35 de lei, dar si pensiunile mai scumpe sunt cautate“,a declarat pentru News.ro Maria Stoian, presedintele fondator al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Romania.

Sursa foto: Ursula Perreten/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri