Comentarii pe articolul BNR a intervenit in piata pentru a sprijini leul


Too late!

Diana la 13 Ianuarie 2009, ora 15:26
Too late!
Multi romani isi plang zilele cu un curs euro de peste 4 RON, dupa ce, in ultimii ani, au fost incurajati - prostiti sa se crediteze. Si, mai rau decat atat, sa se crediteze in euro (si nu in lei) prin dobanzile mai mici aplicate de banci la creditele in euro fata de cele in lei. Ar fi fost mai bine sa fi impiedicat bancile sa ne pacaleasca sa ne imprumutam in euro. Acum este cam tarziu. De fapt, BNR nu poate face mare lucru pe termen mediu (adica pe perioada crizei care a oprit intrarile de valuta in tara), BNR poate cel mult sa intervina pentru a provoca " o depreciere mai lina".
Problema este ca putem sa ne imaginam ce va urma: preturi la alimente, gaz si, de fapt, la aproape tot ce consumam cu sau fara nevoie cu minim 25-30% mai mari, somaj mai mult decat incape, investitori disparuti fara urma din tara noastra a carei economie "duduia" nu cu mult timp in urma.
Pana la urma, nu e vina domnului Isarescu, de asta sa fiti siguri. Este vina domnului roman de rand care e obisnuit sa ceara mult si sa faca nimic in schimb. E vina economiei creata de acest roman, care, la fel ca si el, consuma mult fara a produce mai deloc. E vina politicienilor care ne conduc cu zel catre propria lor intrare in top 100 miliardari concomitent cu falimentul nostru si al tarii acesteia.
Si, colac peste pupaza, tot noi i-am ales. Doar ca, inainte de alegeri, ca si intotdeauna, s-au asigurat ca sunt doar ei de ei, iar politica lor principala este de a nu-i lasa pe altii nici macar sa candideze.
Mircea Stefanescu la 13 Ianuarie 2009, ora 15:36
@Diana

Corect ! Iar concluzia este clara : "Romane , tara te vrea PROST !"
Alexandru Chirita la 13 Ianuarie 2009, ora 17:46
nu vad ce vina au bancile asupra dobanzii. asa e. dobanda la E este mai mica. dar asta din cauza BCE care mentine dobanda de referinta la E mica. pe cand dobanda de ref la Ron este de 10.25%.din cate stiu eu, daca romanu nu isi poate platii creditele in Euro si este dat afara din casa bancile pierd. nu prea au de castigat. Exemplu: SUA. ce se intampla acum la noi, se petrece in toata lumea. avem o economie prea slaba sa ne putem opune valului. tot ce putem face este sa asteptam sa treaca si sa nu ne inecam intre timp.

ai dreptate ca am consumat mai mult decat am produs si asta o sa ne afecteze.
Cristina Ioana la 14 Ianuarie 2009, ora 14:22
Am uitat sa va spun ca in curand bancile o sa vanda case,masini terenuri si alte bunuri in loc de credite.pa

  Inapoi la articolul BNR a intervenit in piata pentru a sprijini leul

Setari Cookie-uri