Comentarii pe articolul Cum arata fisele de post in companiile din Romania


folosirea abuziva a denumirii "manageri"

Marius Maxim la 7 Aprilie 2009, ora 21:10
eu inteleg ca sunt cuvinte straine pe care le imprumutam in limba romana, fiindca nu prea au echivalent si, astfel, limba noastra se imbogateste. dar este nevoie de discernamant in preluarea unor sintagme, care n-ar trebui utilizate in loc de, cum ar fi acest nefericit cuvant manager pe care chiar si profesionistii in management il atribuie oricarui sefutz sau directoras de conjunctura sau intreprinzator care angajeaza sclavi pe plantatiile lor de doi lei.

pai, daca scrii aici ca aia isi conduc in halul respectiv organizatiile, hai sa nu ii mai numim manageri ci sefi, fiindca asa coboram in derizoriu ideea de management care, zic eu, merita imprumutata din engleza pentru a desemna profesionisti adevarati in conducere, nu impostori.

e ca si cum am spune "businessmen" unor bisnitzari
Viorel Gemelo la 8 Aprilie 2009, ora 04:59
Perfect la obiect!
Din pacate situatia se regaseste nu numai la stat ci si la multinationale. Aici, din cauza lacomiei si a dorintei netarmurite de profit cu orice pret (pentru prime si bonusuri), s-a ajuns sa se distruga orice urma de cultura manageriala. In tara asta practic nu exita manageri - cu cateva exceptii - ci doar sefutzi frustrati, plictisiti si lacomi. Povestea cu formarea si promovarea angajatului a disparut de prea multa vreme in tara in care prevaleaza tot mentalitatea seculara de imbogatire peste noapte. Degeaba se pompeaza bani in fundul lor pentru a-si forma o gandire sanatoasa - tot reflexele bune formate in cei sapte ani de-acasa (inexistente la majoritate) + ceilalti ani de educatie solida conteaza!... :-(

  Inapoi la articolul Cum arata fisele de post in companiile din Romania

Setari Cookie-uri