Comentarii pe articolul Cum sustinem mediul de afaceri? Vladescu spune ca nu mai sunt solutii


exista solutii care nu costa bani

Bolos Bradut la 26 Mai 2010, ora 10:37
Eu cred ca exista solutii simple care nu costa bani si care pot genera beneficii. Am sa dau doar doua exemple:
1. Diminuarea duratelor de avizare, a numarului de avize, prin procedurarea eficienta a activitatilor autoritatilor. Ma refer aici la avizele necesare constuctiilor, si asta pentru ca numai procesul de autorizare a unei constructii poate dura intre un minim de 6 luni si doi ani. Din punct de vedere financiar e un dezastru, pentru ca se blocheaza capitalul investit in terenuri si se ingreuneaza recuperarea lui.
2. Simplificarea si mutarea in back-office a procedurilor de infiintare a unei firme. Un investitor trebuie sa poata infiinta o firma in 24 de ore. Unele proceduri, cum ar fi inregistrarea la finante si obtinerea codului fiscal pot fi facute direct de Registrul Comertului, astfel incat firma sa primeasca codul fiscal o data cu codul de inregistrare la RC.
Lista poate sa continue, si sunt sigur ca daca ar fi stimulate patronatele ar putea veni cu multe idei.
Pe de alta parte, daca guvernul nu are solutii, ar putea sa investeasca nu bani ci interes in cercetarea economica. N-am vazut nici o tentativa de mobilizare a potentialului de cercetare economica existent in universitati. Exista sute de cercetatori cu doctorate in domeniul economic, si nu-i intreaba nimeni nimic. Ba mai mult, daca au solutii, sunt incurajati sa le publice in reviste straine, cu alte cuvinte au impact 0 la nivel national.

  Inapoi la articolul Cum sustinem mediul de afaceri? Vladescu spune ca nu mai sunt solutii

Setari Cookie-uri