Comentarii pe articolul James Otto, expert in fiscalitate: Statul ar trebui sa lase industria miniera in mainile privatilor


Articole publicitare in favoarea RMGC

Romanul la 9 Iulie 2010, ora 10:40
Este foarte frumos si interesant cum, in toate aceste articole publicitare legate de acordarea dreptului de a extrage aurul din Rosia Montana acestei companii cu participatie majoritar canadiana, se pune accentul pe castigurile "exorbitante" pe care le va avea statul roman. Mica omisiune pe care reprezentantii si lobby-stii RMGC o fac este legata de problemele majore pe care le va avea mediul inconjurator dupa extragerea aurului si a costurilor cu adevarat exorbitante de prevenire a scurgerii otravurilor din substantele folosite in extractie, in natura.
Cei interesati pot urmari cheltuielile uriase, constante, pe care le face guvernul canadian in zonele miniere din Canada, asta pentru a vedea cum va arata Rosia Montana in cazul unei extractii.
Ce se va intampla: DACA va fi acordat dreptul extractiei aurului, RMGC va lua acest metal si va plati o volum mic de bani statului roman, atat din punct de vedere al garantarii protectiei mediului (comparativ cu sumele uriase cheltuite in Canada pentru mentenanta fostelor zone miniere), cat si ca taxe.
Da, vor fi angajati oameni si vor avea un venit la aceasta extractie, insa pe termen limitat, in conditiile in care impactul acestei extractii miniere va fi, conform exemplelor globale, cam pe termen nelimitat.
Acestea ar cam fi, dupa umila mea parere, cateva subiecte pentru niste articole, ca sa mai "condimenteze" continutul hei-rupist al articolelor publicitare in favoarea RMGC.

Toate cele bune,
Chiriac Daniela la 9 Iulie 2010, ora 17:18
Cred ca ar fi catastrofal pentru mediul inconjurator sa se demanreze proiectul de la Rosia Montana si sper ca acest lucru sa NU se intample VREODATA!
Mesajul pentru canadienii de la Gabriel Resources ar fi sa se duca sa isi distruga propria tara, sa o lase pe a noastra asa cum e. Nu avem nevoie sa ne invete ei cum sa exploatam aurul, mai ales ca noi facem asta de vreo 2000 de ani, nu 1000, cum a afirmat domnul expert in fiscalitate.

  Inapoi la articolul James Otto, expert in fiscalitate: Statul ar trebui sa lase industria miniera in mainile privatilor

Setari Cookie-uri