Comentarii pe articolul Stabilitatea financiara vs. stabilitatea preturilor Un conflict ireconciliabil sau o problema de reglaj fin?


mi-e greu sa cred

Marius Maxim la 10 Noiembrie 2010, ora 09:53
mi-e greu sa cred ca domnul croitoru si, daca el, atunci si banca centrala din romania, sunt asa de schematici in analizele lor. daca asa, atunci se stie ca asa... in romania nu e asa si n-a fost, inca, asa, decat o singura data pentru cateva luni, adica atunci cand guvernatorul bnr a condus guvernul. in rest, am avut ori guverne care nu intelegeau economia de piata, ori guverne care erau in conflict cu politicile bnr, ori guverne care aveau orice alta treaba decat economia, cum este, de pilda, seria boc, astfel, incat, politici fiscale, care trebuie sa vina in completarea celor monetare, nu existatu sau erau de o incoerenta care le scotea din categoria politicilor economice. inflatia, de asemenea, are cauze diferite, deci, nu se poate trata la fel orice tip de inflatie. in economia noastra de semi-piata, sau de piata nefunctionala, unde cartelurile sau monopolurile sunt la ele acasa, nu putem avea naivitatea sa punem in formule teoretice, exclusiv inflatia condusa de cerere. nici nu ma mir ca isarescu se arata public nedumerit de evolutia pretului la produsele petroliere. si, atunci, de ce vehiculam aceleasi scheme ca si americanii, de exemplu?

  Inapoi la articolul Stabilitatea financiara vs. stabilitatea preturilor Un conflict ireconciliabil sau o problema de reglaj fin?

Setari Cookie-uri