Comentarii pe articolul De ce nu cumpara romanii mai multe asigurari de calatorie


asigurare vs. card european

Lascu Catalin la 28 Februarie 2011, ora 09:07
Interesanta comparatia, evident valabila doar in UE. Dar din pacate, ca in multe alte astfel de articole , este reflectat unilateral doar punctul de vedere al vanzatorului de servicii, care ne ofera gramezi de BS , if you know what I mean...Ar fi interesant de aflat si punctul de vedere al Min Sanatatii / autoritatilor europene in acest sens. Pana atunci, va dau eu unul.

Avantajele clamate ale asigurarii de sanatate, de cele mai multe ori raman la nivel de reclama inselatoare, politele prezentand clauze mai mult sau mai putin subtile care exonereaza asiguratorul de obligatia despagubirii...Practic, ca sa functioneze polita, incidentul de sanatate petrecut in strainatate trebuie sa fie pur accidental, nelegat in niciun fel de vreo afectiune pre-existenta calatoriei - cazul cel mai frecvent de altfel - de pilda ti se face rau si ai o situatie de urgenta, dar daca aceasta este datorata unei situatii anterioare (ex. esti hipertensiv), polita nu functioneaza. Ceea ce este absurd, deoarece pe de o parte nu este o asigurare de accident, ci una de sanatate, pe de alta parte probabilitatea unui incident de sanatate datorat antecedentelor este mult mai mare decat cea a accidentelor sau contactarii unei boli noi in cursul calatoriei in UE..

In plus, multi medici refuza asigurari din Romania datorita problemelor pe care le au cu procesul anevoios de rambursare...iti cer sa platesti serviciul si sa te descurci cu asiguratorul ....ulterior, rambursarea platii de catre acesta devine un cosmar, in cazul fericit si foarte rar cand se si intampla

In vreme ce cardul de sanatate este acceptat in orice situatie si fara nicio plata. In cabinetele medicale exista chiar afise care indeamna la folosirea lui. De fapt medicul iti cere un singur lucru, pe care tot el il face pe loc: o copie a datelor respective. Foarte simplu, pentru ca sistemul de rambursare prin asigurari sociale nu face diferenta intre un localnic si un turist strain. Mai mult, primesti si medicamente gratuit, daca se intampla sa le aiba acolo.



Anonim la 28 Februarie 2011, ora 11:11
Da, din pacate asa este: cunosc un caz in care si-a facut asigurare de sanatate, nu stiu la care societate. A fost in Grecia, a avut probleme de imbolnavire subita, a copilului. Medicul nu a refuzat tratarea lui dar cand a prezentat asigurarea medicala a spus" nu , nu , voi platiti si pe urma recuperati banii de la Asigurator" Intr-un fel ii dau dreptate: de ce sa-si bata el capul, sa piarda timp si nervi sa recupereze cv. tratamentului...mai ales cand a aflat ca e o asigurare facuta in Romania.... Si atunci de ce sa ne miram ca lumea nu isi face asigurare? Pai daca nu sunt credibili in fata medicilor din strainatate!!

  Inapoi la articolul De ce nu cumpara romanii mai multe asigurari de calatorie

Setari Cookie-uri