Comentarii pe articolul Borbely: In mod sigur nu vom desfiinta taxa de prima inmatriculare


Nu toate masinile polueaza la fel

Cristi la 15 Aprilie 2011, ora 14:51
Poluarea unui automobil nu are legatura directa nici cu vechimea masinii si nici cu cilindreea ci cu starea tehnica si nivelul de emisii de noxe specific acesteia (masurat cu ocazia ITP), indiferent de norma de poluare din care face parte.

Taxa de poluare ar trebui stabilita in functie de nivelul de poluare concret al fiecarei masini in parte, masurat cu ocazia ITP de catre RAR, avand in vedere o medie pe clase auto, astfel incat cei care detin masini cu nivel de poluare sub medie sa beneficieze de reducere (mergand pana la 0 pentru masinile electrice) iar cei peste medie sa fie penalizati.

Mai mult, controlul ITP si plata taxei ar trebui facute anual iar taxa de poluare ar trebui corelata cu nivelul taxelor locale pentru autovehicole si cu programul rabla, in sensul ca acordarea de prime sa nu depinda de casarea unei rable ci de nivelul masurat de poluare al masinii achizitionate, raportat la media clasei, indiferent daca e vorba de masini noi sau vechi.
Pentru casare, statul ar trebui sa acorde cel mult c/v materialelor reciclabile din masina casata, suportand astfel costurile de casare.

  Inapoi la articolul Borbely: In mod sigur nu vom desfiinta taxa de prima inmatriculare

Setari Cookie-uri