Comentarii pe articolul BNR vrea ca bancile sa limiteze acordarea de credite


BNR bate cimpii

Romeo Iulian Ciocanea la 9 Iulie 2008, ora 14:33
BNR bate cimpii
Ce vrea BNR este absurd si ireal. In primul rind testul propus de BNR pentru solicitantii de credite seamana cu un test la angajare. Hilar si comic demn de filmele cu Stan si Bran. In al II-lea rind nici bancherii nu vor putea accepta asa ceva caci vor trebui sa-si inchida "mustaria". In al III-lea rind, eu nu vad ca dezvoltatorii imobiliari (in speta locuinte) sa accepte asemenea piedici. In al IV-lea rind o economie care merge nu poate fi rupta de credite (banci). O economie fara un sistem bancar bine asezat si infloritor va sa zica ca nu exista. Ori in acest caz si asa economia noastra merge cum merge, daca-l mai si strangulam cu piedici antidemocratice si antieconomice s-ar sufoca complet. Sigur, BNR-ul are dreptate sa mai tempereze valul alarmant de indatorare al populatiei si in special a paturii sarace, dar nu cu astfel de masuri se rezolva aceasta problema. Baietii asti de la BNR, de altfel foarte "doxati" sint cam rupti de realitatea contemporana cred, datorita veniturilor exorbitante pe care le obtin , venituri care-i rupe complet de realitate.
Arthur Ciochiu la 9 Iulie 2008, ora 17:43
In situatia in care foarte multi oameni se indatoreaza mai mult decat pot duce, cred ca numai prin inasprirea conditiilor de creditare se poate intra in normalitate.
Este de retinut ca, oriunde in lume, civilizarea si educarea populatiei s-a facut prin masuri coercitive si punitive, desigur foarte nepopulare.
Daca aspecte sensibile ca acesta al indatorarii este lasat numai la latitudinea individului, acesta, atras de mirajul sumei pe care o obtine ACUM apeleaza la varianta "vedem noi ce va fi peste un an; voi rezolva eu cumva sa platesc datoriile".
Constantin Tudoran la 10 Iulie 2008, ora 09:58
@Arthur Ciochiu.
Ia zi si mie o tara in care civilizarea s-a facut prin masuri coercitiv-punitive stimate domn!
E dreptul oricui sa se indatoreze cat vrea.
Si romanii, ca medie sunt cu MULT mai destepti ca strategii BNR.
Pe pariu!
Ce vreau sa spun cu asta? Ca vor gasi mijloace de a eluda aceste "reglementari" asa cum au gasit si in trecut.
Claudia Toader la 10 Iulie 2008, ora 10:58
Noi am vrut sa luam credit, ne permiteam foarte bine sa platim ratele dar aveam o parte din venituri din ore suplimentare. Desi la munca eram obligati sa facem acele ore suplimentare, firma nu a semnat ca sunt ore suplimentare permanente si astfel banca nu ne-a dat creditul. Nu mise pare normal sa imi permit sa platesc foarte lejer ratele la banca si sa nu pot lua creditul din tot felul de conditii stupide. Te duci la banca sa te interesezi, iti spun ca iti dau banii, faci tone de acte, adeverinte ca apoi sa iti spuna ca stai sa vezi ca mai e o conditie si inca una si tot asa. Nu inteleg de ce nu le spun de la inceput. Eu consider ca riscul este mai mare la cumparator. Cred ca stai sa te gandesti ca in cazul in care nu iti platesti ratele ramai si in strada si fara cateva mii de euro dati pe acte. Dar suntem in Romania.......si asta intradevar ne ocupa tot timpul avand in vedere cat trebuie sa te agiti pentru a-ti lua o casa.
Andreea Andone la 16 Iulie 2008, ora 10:22
Din nefericire colegii nostri de la BNR sunt extremi de rupti de realitatea contemporana.Mi se pare o masura anti-economica intradevar, pe care bancherii ori nu o vor pune in aplicare ori vor gasi o metoda sa coteasca pe langa ea.Pana la urma fiecare se poate indatora cat doreste ,mai ales ca venitul de pe cartea de munca/contract de cele mai multe ori nu reprezinta venitul real al consumatorului de credite.
Acele masuri punitive si nepopulare sunt sistematizate intr-un fel si apar in timp,nu pe o piata economica emergenta!
Mai bine ar incerca domnii de la BNR sa ofere bancilor un Blacklist sau o lista de PEP-uri carora sa nu le dam bani pentru ca isi iau ei singuri oricum!

  Inapoi la articolul BNR vrea ca bancile sa limiteze acordarea de credite

Setari Cookie-uri