Comentarii pe articolul BNR: Procesul de restructurare a creditelor a fost pufin eficient


BNR :)

Cosming la 14 Septembrie 2011, ora 20:58
e absulut normal ca eficienta sa fie foarte redusa.

1. in primul rand bancile nu si-au facut deloc concurenta la refinantari si au mentinut costurile ridicate la produsele de creditare si serviciile "optionale" atasate acestora.
2. in al doilea rand scandalul cu oug50/2010 a facut extrem de multa publicitate asupra sistemului bancar si al bnr-ului.
3. in al treilea rand multe persoane fizice si firme sunt in procese cu bancile.
4. in al patrulea rand, bnr-ul nu cunoaste nici azi situatia reala, a datoriilor persoanelor fizice si juridice catre banci. punct.

pericole potentiale:
1. daca cursul eur/ron trece de 4 ron/1eur, va creste exponential numarul de intarzieri de plata la creditele acordate persoanelor fizice si juridice.
2. daca dobanzile la eur vor creste (si se pare ca incepe sa se intample) nr. de credite noi acordare (inclusiv refinantari) va scadea si mai mult. creditarea in ron nu va fi o solutie pana cand dobanda cheie a bnr nu va fi sub 5% iar marjele medii ale bancilor sub 4%.
3. daca prostiile de masuri de "inasprire" a creditarii vor deveni realitate, bancile nu vor mai da credite, pentru ca nu au la cine.

  Inapoi la articolul BNR: Procesul de restructurare a creditelor a fost pufin eficient

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile