Lagarde, prima femeie director general al FMI

Lagarde, prima femeie director general al FMIInainte de a intra in politica, Lagarde a devenit mai intai prima femeie care a ajuns presedinte al firmei americane de avocatura Baker&McKenzie, in calitate de avocat specializat in politici antitrust.

Cariera politica i-a adus insa si alte titluri: prima femeie care a devenit ministrul de finante al unei economii din G8 si ulterior prima femeie care a devenit director general al Fondului Monetar Industrial (FMI), incepand cu 28 iunie 2011, in locul lui Dominique Strauss-Kahn.

Christine Lagarde, la Bucuresti

Christine Lagarde, la BucurestiDirectorul general al FMI se afla in Romania, pe 15 si 16 iulie, unde urmeaza sa sustina la Bucuresti un discurs despre identificarea unei "noi paradigme de crestere" economica in regiune. Miercuri, o misiune a Fondului va veni pentru discutii privind un nou acord de imprumut cu Romania.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu si prim-viceguvernatorul Florin Georgescu au venit in cursul zilei de luni la Guvern, pentru a participa, alaturi de premierul Victor Ponta, la discutia cu seful FMI, Christine Lagarde.

Printre cele mai puternice si influente persoane in 2013

Printre cele mai puternice si influente persoane in 2013Analistul de geopolitica si presedinte al Eurasia Group, Ian Bremmer, a postat pe Twitter o lista a primelor 10 cele mai puternice si influente persoane din intreaga lume in 2013, iar pe pozitia a 9-a in acest top, el a nominalizat-o pe Christine Lagarde.

"«Pompierul» lumii. Nicaieri activitatea FMI nu va fi mai importanta decat in ​​mentinerea Europei pe drumul cel bun.", a spus Ian Bremmer.

Nu este un fan al restructurarii datoriilor in zona euro

Nu este un fan al restructurarii datoriilor in zona euroLagarde a reusit in dese randuri sa devina extrem de nepopulara in fata marilor economii ale Europei, in special in momentele in care a solicitat de la liderii acestora mai multe politici pro-austeritate cu scopul de a atenua presiunea datoriilor in cazul natiunilor aflate in deriva, precum Grecia.

Ea a aratat ca nu exista alternativa la austeritate si ca eforturile actuale ale guvernelor trebuie continuate. Lagarde a apreciat ca situatia este dificila, este nevoie de disciplina bugetara si favorizate "elemente de crestere", pentru promovarea investitiilor si a locurilor de munca. In privinta Germaniei sefa FMI a spus ca tara este pe cale "sa culeaga fructele politicii sale".

Lagarde si milionarii eleni

Lagarde si milionarii eleniChristine Lagarde s-a aflat indirect la originea unui scandal de anvergura izbucnit in Grecia la finele anului trecut cand un jurnalist elen a fost arestat pentru dezvaluirea intr-o revista de investigatii a peste 2.000 de nume de pe o misterioasa lista de milionari eleni cu conturi in Elvetia.

Lista a fost transmisa autoritatilor elene in 2010 chiar de catre Lagarde, pe atunci ministru de Finante al Frantei.

Afacerea Tapie-Christine Lagarde

Afacerea Tapie-Christine LagardeScandalul din Grecia cu lista milionarilor eleni nu a fost singurul in care directorul FMI Christine Lagarde a fost implicata.

Lagarde a fost in centrul unei investigatii si in Franta din cauza unor despagubiri acordate de stat unui om de afaceri, Bernard Tapie, om de afaceri apropiat presedintelui Nicolas Sarkozy, in urma unei afaceri cu Credit Lyonnais, pe vremea cand era ministru al Economiei.

Salariu mai mare decat Strauss-Kahn

Salariu mai mare decat Strauss-KahnChristine Lagarde primeste un salariu anual net de 468.000 dolari de la FMI, mai mare decat cel primit la preluarea postului de precedentul sef, Dominique Strauss-Kahn, insa organizatia ii impune standarde etice si de comportament mai ridicate.

Strauss-Kahn a primit un salariu anual net de 421.000 de dolari la preluarea functiei de director general, la sfarsitul anului 2007. Totodata, alocatia neta anuala pentru cheltuieli este de aproape 84.000 de dolari pentru Lagarde, comparativ cu 75.000 dolari in cazul lui Dominique Strauss-Kahn.

Si in topul celor mai puternice femei din lume

Si in topul celor mai puternice femei din lumeSi revista Forbes o considera pe Christine Lagarde drept una dintre cele mai puternice 100 de personalitati ale lumii pe 2013, insa de data aceasta numai de sex feminin. Seful FMI ocupa in acest clasament o pozitie mai buna, si anume locul 7, in timp ce prima pozitie este detinuta fara drept de apel de cativa ani buni de catre Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Cele mai puternice 100 de femei din lume, potrivit Forbes, se ocupa de politica, afaceri, organizatii de caritate sau lucreaza in mass-media.

Interviu in documentarul Inside Job

Interviu in documentarul Inside JobChristine Lagarde a acordat un interviu in anul 2010 in cadrul documentarului Inside Job, care a castigat ulterior un premiu Oscar pentru cel mai bun film documentar din acel an.

Inside Job ofera, prin vocea lui Matt Damon, cea mai cuprinzatoare analiza a crizei financiare inceputa in 2008.

Interpretata de actrita Laila Robins in Too Big to Fall

Interpretata de actrita Laila Robins in Too Big to FallLagarde a fost interpretata de catre actrita americana Laila Robins in filmul Too Big to Fall, produs in 2011 de HBO. Pelicula a fost bazata pe cartea cu acelasi nume, scrisa de jurnalistul de la New York Times, Andrew Ross Sorkin. Sursa foto: Agerpress