Tapo by Florin Dumitrescu

Tapo by Florin Dumitrescu

Tapo e un restaurant nou deschis in Parcul Studentesc Tei, pe malul lacului, langa ceva care se numeste Barletto, si cu care pare sa imparta un oarecare spatiu comun – cel putin intrarea si niste alei, pentru ca nu e niciun semn care sa arate unde se termina una si incepe cealalta.

Conceptul culinar de la Tapo e definit si realizat de Florin Dumitrescu, cel care apare la emisiunile cu Master Chef de la ProTV. Si tot el e si chef acolo. Bucataria de la Tapo e, asadar, ceea ce acum le place bucatarilor sa numeasca “bucatarie creativa”, adica internationala, fusion, nouvelle cuisine, chiar si bucatarie urbana. Bucatarie fina, oricum, desi mai are destule de facut pana sa isi poata spune “fine dining”.

Noul Zexe

Noul Zexe

Cei de la Zexe spun ca au bucatarie de zahana, si chiar asa isi si spun, Zahanaua Zexe; sau, mai exact, Restaurantul Zahanaua Zexe, ceea ce suna cam ciudat, totusi. Sunt pasionati de bucatariile vechi, incearca sa readuca in farfurie feluri de mancare faimoase in vremurile lor, insa care acum sunt putin folosite, in special datorita greutatii de a gasi acele produse si materii prime.

Pe langa bucataria romaneasca boiereasca, incearca sa se ocupe si de cea urbana, sa o defineasca si sa o contureze, cat de cat, si sa-i dea ceva specific, legat de produsele si de traditiile noastre nationale.

Cucina Borghese

Cucina Borghese

Restaurantul Cucina Borghese, de pe Calderon taiat cu Batistei, in spatele bisericii Sfantul Nicolae-Batiste, e ultimul intrat pe lista scurta a restaurantelor de lux ale Bucurestiului cu aspiratii indreptatite la eticheta de “fine dining”, de bucatarie fina. A fost deschis in martie 2014 in cladirea dintre Praporgescu si Calderon in care a fost inainte o institutie de stat legata de cinematografie, apoi Universitatea Media, cu scoala de cinematografie si televiziune.

Au un bucatar sef foarte bun la Cucina Borghese, talentat si pasionat, care are sanse sa ajunga printre cei mai cunoscuti si mai apreciati chefs din Bucuresti. E foarte posibil sa ajungem in curand sa le punem nota maxima la mancare la Cucina Borghese, cand va reusi sa gaseasca cele mai bune produse si pe cei mai seriosi furnizori si isi va definitiva fluxurile si procedurile in bucatarie.

Four Seasons nr.2

Four Seasons nr.2

Noul Four Seasons, de la Piata Dorobantilor, e, fara indoiala, cel mai frumos restaurant libanez din Bucuresti si unul dintre cele mai elegante in general, adica dintre toate. Mancare buna si foarte buna, serviciu bun si dezinvolt.

don Jamon

don Jamon

don Jamon e un lucru bine facut, cu o investitie pe masura, dar si cu pasiune si cu cap. Ideea apartine unui roman care a locuit in Spania, dar care s-a reintors in Romania aducand cu el o valiza cu produse si concepte noi. Mai exact, la don Jamon el romoveaza intr-un stil inedit conceptul de bacanie-restaurant.

Sursa foto: Restaurant, Shutterstock.com